Is een ongeluk hetzelfde als een ongeval?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ongeluk heeft eigenlijk meerdere, ruimere betekenissen, en ongeval is een synoniem van één daarvan. Ongeluk betekent: - ongunstige loop der omstandigheden (hij gaat zijn ongeluk tegemoet) Hier is het synoniem: tegenspoed - zich bevinden in ongunstige omstandigheden (dat is haar ongeluk geweest. Of je ongelukkig voelen) - als een soort scheldwoord: Stuk ongeluk! Waarmee dus wordt bedoeld dat je mislukt bent. en: - ongunstig geval; een omstandigheid dat er iets onverwachts gebeurt dat schade of letsel veroorzaakt. Hier is het synoniem dus: ongeval. Dus, ongeval betekent hetzelfde als een van de meerdere betekenissen van ongeluk.

Ongeluk is als iets niet lukt... En een ongeval is een aanrijding of botsing... Zie daar het verschil... Toegevoegd na 3 minuten: Maar in de spreektaal worden die twee door elkaar gehaald vaak...

op www.encyclo.nl kun je definities opzoeken daar staan verschillende definities over ongeluk en ongeval het is teveel om hier ff op te schrijven. gr.

ik zou het verschil niet weten, de beroemde dikke Van dale geeft aan dat eea hetzelfde zou zijn.

Een ongeluk of ongeval is iets dat mis gaat en waarbij meestal schade optreedt. Meestal wordt onderscheiden: letselschade materiële schade Vaak spreekt men van ongelukken in combinatie met een ander woord: ski-ongeluk, auto-ongeluk, vliegtuigongeluk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ongeluk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100