Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe verteren capsules in de maag?

Ik heb een hekel aan capsules! Maar ik moet medicijnen in capsules gaan slikken. Hoe verteren die capsules in de maag? Zijn die capsules niet schadelijk?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
4.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Die capsules zijn gemaakt van een soort gelatine. Afhankelijk van het medicijn lossen ze op in je maag of in je darmen. Ze zijn niet schadelijk. Het is heel belangrijk om ze om de medicijnen te laten zitten, anders heb je kans dat de medicijnen niet of niet goed werken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Toelichting op het "niet of niet goed" in de laatste zin: die capsules hebben een nauwkeurig berekende samenstelling en dikte. Daardoor is de tijd die ze nodig hebben om op te lossen behoorlijk nauwkeurig bekend en komt de inhoud precies op de goede tijd en plaats vrij.
Ga je er op kauwen, of andere "rare"dingen mee doen, dan komt de inhoud te vroeg of in te grote hoeveelheid vrij en kan dan zelfs schadelijk zijn.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding