hoe weet ik of een vriend een burn-out heeft?

Een vriend van mij heeft al erg lang lichamelijke klachten, en de dokters kunnen ook niets vinden bij hem. Zijn bloed is ook meermalen getest op van alles en nog wat, alle waarden waren goed.

De klachten bestaan uit vermoeidheid, rugpijn, pijn aan de knieën, en het gevoel hebben dat zijn lichaam niet meer verder kan. Verder lijkt hij psychische klachten te hebben, maar hij ontkent het (voor een deel).

Mijn vraag is dus een beetje, kunnen mijn vermoedens juist zijn?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ook heeft hij regelmatig verkrampingen op verschillende plekken van zijn lichaam

Weet jij het antwoord?

/2500

Een burnout gaat gepaard met depressieve gevoelens afgewisseld met opgejaagdheid en daarna volledig uitgeput. Deze depressie is lang onderdrukt door bijvoorbeeld hard te werken of veel te doen. Hormoonprocessen zijn verstoord. De stress uit zich in lichamelijke klachten, maar de diepere oorzaak is een depressie. Dit gaat gepaard met angstgevoelens, piekeren, cognitieve gedachten, slecht slapen, eventueel grijpen naar alcohol, zelfs gevoel van doodgaan en soms extreme vermoeidheid of huilen etc. Vaak pakt de stress de zwakkere punten in het lichaam, zoals rug. Heeft hij bovenstaande klachten niet doen zou ik meer lichamelijk zoeken. Herkennen jullie dit dan is er een burnout test m.b.t. zijn denken om te bepalen in welk stadium hij zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100