Wat kan ik het beste gebruiken als ik ongesteld ben en lang in de bus moet zitten?

Ik ga binnenkort naar Londen met school, en als het goed is word ik dan ongesteld. ik moet heel lang met de bus en dat vind ik dan niet zo fijn. Ik las iets over de pil ofzo dat je dan niet ongesteld word < maar ik ben nog best jong en gebruik de pil nog niet. kan ik op een of andere manier voorkomen dat ik ongesteld word zo nee wat kan ik dan het beste gebruiken, het liefst geen tampons want die vind ik niet lekker zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

De pil gaan gebruiken omdat je niet ongesteld wilt worden tijdens een busreis naar Londen zou ook niet goed zijn. Je neemt dan hormonen in, en het duurt vaak ook wel een tijdje voordat je in een vast ritme zit met een pil die bij jouw lichaam past. Ik zou zeggen: doe gewoon alvast een maandverband in, ook als je nog niet ongesteld bent voordat de busreis begint. Mocht het beginnen tijdens de busreis, dan ben je beschermd. De bus zal altijd om de paar uur stoppen bij bijv. een tankstation en dan kun je altijd even checken of het is begonnen. Is dat zo, dan doe je natuurlijk een schone maandverband in. Als je echt bang bent voor doorlekken, kun je ook voor 100% zekerheid tijdens de busreis speciaal verband kopen, dat eigenlijk bedoeld is voor mensen met incontinentieproblemen (kunnen hun plas niet ophouden). Je kunt het kopen bij bijna alle drogisterijen. Hier voorbeelden van merken: http://www.beslist.nl/products/gezond_mooi/gezond_mooi_561582_572095/

Als een tampon juist is ingebracht, voel je hem niet zitten. Als jij er last van hebt, zit hij waarschijnlijk niet diep genoeg. Als je geen tampons wílt gebruiken is dat prima, maar als je ze niet gebruikt omdat je ze niet prettig vindt zitten terwijl je ze wel zou willen gebruiken als dat niet het geval was, is het misschien de moeite waard om nog eens te oefenen met het inbrengen van tampons. Als het lukt, is een tampon of een combinatie van tampons met maandverband een goede mogelijkheid voor tijdens een lange reis. Wil je geen tampons gebruiken, kijk dan eens goed naar de verschillende soorten maandverband en kies iets wat het best past bij de hoeveelheid bloed die je verliest en het best blijft zitten. Als je bang bent voor doorlekken, zou je een speciaal maandverband voor de nacht kunnen gebruiken. Die zijn wat groter en nemen meer op, én zijn er voor gemaakt om wat langer gedragen te worden dan een normaal maandverband. Je keus voor ondergoed maakt ook uit trouwens: je slip moet immers het maandverband op z'n plaats houden. Naast tampons en maandverband heb je nog allerlei menstruatiecups. Die hoef je veel minder vaak te wisselen dan tampons of maandverband. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat als je tampons niet prettig vindt, dit ook niet werkt voor jou. Bovendien vergt het gebruik veel meer oefening. Wat je ook gebruikt tijdens je menstruatie, je zult hoe dan ook af en toe moeten verschonen. Maar tenzij je heel hevig menstrueert, is dat helemaal niet zo'n probleem. De meeste vrouwen moeten minimaal elke 2-3 uur een keer naar de WC om te plassen, en vaak is het voldoende als je dan je verband (of tampon) wisselt. Bij een busreis zullen regelmatig plasstops worden gehouden en waarschijnlijk zijn die voldoende. Je zult echt niet de enige zijn in de groep die ongesteld is tijdens de reis, en bij het plannen van stops moet er nu eenmaal rekening worden gehouden met dit soort dingen (en met mensen die een kleine blaas hebben, of stijf worden bij lang stilzitten, et cetera). Behalve deze opties is er naast de pil nog een andere mogelijkheid om je menstruatie uit te stellen: Primolut. Dat is een medicijn dat je kortdurend gebruikt, 10-14 dagen, te beginnen drie dagen voor de verwachte menstruatie. Je huisarts kan het eventueel voorschrijven. Als je erg hevig ongesteld bent of als je veel (pijn)klachten hebt tijdens je menstruatie, is dat misschien prettiger. Hoewel het geen garantie is: elk lichaam reageert anders op dergelijke middelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100