Wat moet ik doen als mijn vriend een periodieke explosieve aanval krijgt?

Als ik bij mijn vriend ben , krijgt hij soms zo'n aanval. Hij scheld me dan helemaal uit ! In zo'n situatie wil ik graag dat hij kalm wordt. Na die aanval heeft hij heel veel spijt , erg zielig om te zien ! Hij heeft pillen ,hij neemt ze alleen niet. Wat moet ik doen om hem kalm te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niets, zijn verantwoordelijkheid. Jou verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Dus weggaan als hij zo doet. Nog verstandiger lijkt mij om helemaal weg te blijven, maar dat is jouw keuze Toegevoegd na 1 minuut: Verder: je bent niet zijn moeder, verzorgster of controleur . Dus ga die taak niet op je nemen

Als hij een enigszins stabiele en normale relatie wil hebben zou hij er alles aan moeten doen om te voorkomen dat hij in die explosieve situatie terecht komt. Ook als dat zou betekenen dat hij pillen zou moeten slikken om het onder controle te houden. Je kan hem hiermee confronteren en duidelijk maken dat je echt van hem houdt, maar als hij zijn medicatie niet inneemt het voor jou onmogelijk is om een goede relatie met hem te hebben. Luistert hij niet naar je, dan is hij kennelijk niet toe aan een relatie. Wees naar hem toe duidelijk en laat weten dat je dicht echt belangrijk vindt. Laat niet over je heen lopen en stel duidelijke grenzen. Hiermee loop je misschien het risico dat je hem kwijtraakt, maar je moet ook aan jezelf denken. Dit ga jij geen jaren volhouden als hij deze aanvallen blijft houden! Toegevoegd na 2 minuten: De enige manier om hem kalm te krijgen is, zoals ik het van je begrijp, de medicatie. Zorg dat er een reden is waarom hij die moet gebruiken, zoals geen woedeaanvallen naar jou toe krijgen waar hij achteraf spijt van heeft. Als hij dat achteraf echt zo erg vindt, zal hij alles doen om het te voorkomen.

ik zou het er met hem over hebben en hem dan vragen wat hij het liefste wilt als hij zo'n aanval heeft. ja kan ook naar een dokter of specialist gaan om te vragen hoe je daar het beste mee om kan gaan

Een bokszak kopen kan helpen. Indien hij zich dan zo begint te voelen, dan gaat hij maar eens een kwartiertje volledig los op de bokszak, houdt ie niet langer vol hoor :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100