Hoe kan ik het beste een rauwe stem ontwikkelen?

Ik wil een rauwe zangstem. Nu heb ik gelezen dat je een "whiskeystem" kan ontwikkelen door alcohol te drinken, maar is dit een goede manier en is dit permanent? Zo niet, wat is dan de beste manier om een mooie rauwe zangstem te ontwikkelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je stem wordt rauw als je stembanden beschadigen. Dat kan met roken, maar ook met een operatie. Dat is veel gezonder en effectiever. Je krijgt dan littekenweefsel op je stembanden. Je zal wel een KNO-arts moeten overtuigen om deze operatie uit te voeren, want er zijn ook gevaren verbonden aan deze operatie. Zie ook mijn bron. Toegevoegd na 6 minuten: Het drinken van alcohol levert pas na tientallen jaren een rauwe stem op als je stembanden beschadigen. Dat is niet zo gezond.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vocal_folds#W...

Rook 3/4 of zware shag. Echt niet gezond, maar voor het ontwikkelen van een rauwe stem perfect.

Bronnen:
Nina Hagen

Een rauwe stem ontwikkelen is iets wat gepaard gaat met ongezonde dingen. 1. Roken, roken, heel vee, roken. 2. Operatie aan de stembanden (in je stembanden wordt bepaald hoe je stem klinkt). 3. Elke dag rauwe kreten uit je keel schreeuwen, daardoor wordt je schor en als je vaak schor bent, zul je ondervinden dat je stem rauw wordt. 4. Dat soort alcohol drinken is inderdaad ook een optie. Veel succes met kiezen, je wordt van alle 4 over het algemeen niet beter ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100