hoe zou een gemiddeld mens uitzien? (gemiddelde van alle mensen op de wereld)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het meest voorkomende gezicht op het moment is een chinese man van 28. Een compositiefoto van 190.000 foto's: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1362709/Typical-human-face-28-year-old-Chinese-man.html Meer gemiddeldes zijn te vinden op: http://blog.anarchius.org/2011/02/average-human.html Het nadeel is dat er zo veel menselijke verschillende rassen zijn dat er (voor zover ik weet) niet een gemiddelde is gemaakt van alle 7 miljard mensen (of een representatieve selectie daaruit). Veel artikelen die publiceren over de gemiddelde mens / man nemen dan in feite het causian model, oftewel, westers uiterlijk

Het weekblad Quest heeft uitgezocht hoe de gemiddelde wereldburger eruit ziet. De conclusie was dat hij/zij bruine ogen heeft, een huid met de kleur van caramel, een mond van 5,1 centimeter en zijn/haar neus staat in een hoek van 30 graden.

Bronnen:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/20...

Je kunt hier zelf mee experimenteren via de website die ik als bron heb toegevoegd. Dit is een applicatie die foto's van mensen combineert tot een gemiddelde. Als je 10 willekeurige foto's tot een gemiddelde laat maken, en dan nog eens 10 andere willekeurige foto's, zul je zien dat beide gemiddelden aardig dicht bij elkaar in de buurt zitten. Je kunt dus met recht zeggen dat de "gemiddelde" mens er ongeveer zo uit ziet: als een knappe, lichtbruine twintiger met donker haar.

Bronnen:
http://www.faceresearch.org/demos/average

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100