Hebben continue puistjes op het voorhoofd een (medische) oorzaak?

Ik, 30 jaar, heb sinds enkele maanden continue puistjes op het voorhoofd.
Soms zijn ze een paar dagen wat, maar binnen een paar dagen zijn ze er weer. Het zit vooral tussen mijn ogen en naar boven.
Mijn gezicht verzorg ik dagelijks goed (enkel water).
Mijn huid staat bekend om vettig.

Ik gebruik wel sinds een jaar morfine tabletten en paracetamol 6x daags ivm pijnklachten.
Kan dit er mee te maken hebben?
Of heeft het een medische oorzaak?

Hopelijk gaat het weer weg?! Ik voel me net een puber.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Acne wordt bij volwassenen veelal veroorzaakt door stress, door de stress zit je onbewust aan je puistjes te pulken, waardoor je de bacteriën verspreid. Ook roken is een oorzaak. Maar de meest voorkomende oorzaak blijven hormonen, het testosteron. Als je teveel testosteron aan maakt, merk je dat ook aan overbeharing, maar ook bij een normale hoeveelheid testosteron, is dit veelal de oorzaak. Gebruik een milde reiniging, een reinigingsgel bijvoorbeeld, die niet agressief is (gebruik producten die PH neutraal zijn, zonder alcohol, gebruik geen producten met alcohol, deze drogen de huid uit, waardoor er nog meer talg aangemaakt wordt) . Hiermee maak je je huid beter schoon dan alleen met water. Veel acneproducten zijn te agressief, waardoor het probleem verergerd in plaats van verminderd. Zorg dat je ruim voldoende drinkt, zodat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden, stop met roken als je dat doet. Lees even in de bijsluiter van de morfine of daar acne als bijwerking staat, dan zou dat ook een oorzaak kunnen zijn. Buiten het gebruik van medicijnen en de anticonceptiepil zijn er weinig medische oorzaken voor acne, maar uit te sluiten is dat niet. Helpen deze tips je niet, ga dan naar een goede schoonheidsspecialiste, of naar je huisarts.

medische oorzaak kan alleen de huisarts bevestigen...wat je wel kunt doen is benzoylperoxide bij Kruidvat of bij de apotheek halen.droogt je huid wel uit dus savonds een goeie nachtcreme gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100