Mag de Arbo bedrijfsarts het opvragen van medische gegevens weigeren?

Door zwangerschapsvergiftiging kan ik nog niet werken. De Arbo vind van wel maar weigert medische gegevens op te vragen! Vind dit nutteloos, ondanks mijn normale arts aangegeven heeft nog niet te werken

Weet jij het antwoord?

/2500

Je normale arts mag en kan niet beoordelen wettelijk gezien of jij kan werken. Je arbo arts mag ter aanvulling een medisch dossier opvragen maar is dit niet verplicht. Het is vaak een lastige situatie helaas. Je moet boffen met een arbo arts is mijn ervaring. Met een zwangerschapsvergifiting kan de arts denken dat je bv wel één uur per dag ander werk kan doen. Dan ben je hier verplicht tot. Je kan wel bij het UWV een second opinion aanvragen.

Met jouw toestemming mag een bedrijfs/arboarts jouw medische gegevens opvragen. Als hij/zij denkt zonder deze gegevens een oordeel over jouw ziekteverzuim te kunnen vormen, dan hoeft hij/zij jouw medische gegevens niet op te vragen, ook niet als jij daarop aanstuurt. Een bedrijfs/arboarts is niet verplicht medische gegevens op te vragen, het is enkel een mogelijkheid. Als jij het niet eens bent met de mening over jouw ziekteverzuim, van de arbo/bedrijfsarts, dan kun je een vrijwillige deskundige keuring aanvragen bij het UWV, dit kost je ongeveer 100 euro. Als hieruit blijkt dat jij niet in staat bent om te werken, mag de werkgever beslissen aan welk advies hij zijn/haar mening over jouw ziekteverzuim baseert, hij/zij is dus niet verplicht het advies van de bedrijfsarts of het uwv op te volgen.

Bronnen:
http://www.car-uwo.nl/onderwerpenindex/zie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100