Is zuivel slecht als je moet hoesten?

Mijn dochter drinkt graag melk en fristi. Nu is ze veel aan het hoesten en hoorde ik van iemand dat die producten juist dan niet goed zijn, omdat ze in de keel zouden blijven plakken.
Is dat zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat klopt, ze irriteren de keel/ luchtwegen. Bij hoesten kan je beter geen melk / zuivel drinken. Toegevoegd na 1 minuut: Zuiveldranken zorgen voor meer slijm, dat ik de belangrijkste reden dacht ik. Toegevoegd na 6 minuten: Ik ben eens gaan googlen en vond heel veel reacties in fora waarbij werd afgeraden om melkproducten te drinken i.v.m. slijmvorming, maar vond ook een artikel waarin de schrijver aangeeft hier niet in te geloven. Toegevoegd na 9 minuten: NB. Ik zie zelfs best veel tegengeluiden en nuanceer mijn antwoord. Toegevoegd na 11 minuten: Hierbij het wetenschappelijk onderzoek dat het tegendeel aantoont. Melk is niet aantoonbaar slecht als je hoest, in ieder geval is niet aangetoond dat het voor meer slijm zorgt: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2154152?dopt=Citation

Bronnen:
http://voeding.pilliewillie.nl/voeding-wat...
http://www.ikkantegeneenstootje.be/fabels
http://www.kinderinfo.nl/artikelen/artikel...
http://www.mkatan.nl/radio-en-tv/123-melk-...
http://www.zuivelzitalsgegoten.be/html/zui...

Onzin, is het zelfde als melk het hoofdbestanddeel. Die een of twee procent fruit maken niet uit. Toegevoegd na 1 minuut: Weesrstand is ook belangrijk. En die bouw je op.

Mensen/kinderen die vaak verkouden zijn, of last van hooikoorts hebben, zijn soms gebaat bij het laten staan van zuivel. Toch is nooit echt aangetoond dat melk slijmvorming veroorzaakt.

Er wordt wel beweerd dat melkproducten slijmopwekkend in de keel zijn. En dat zou dan hoesten kunnen veroorzaken. Ik heb er zelf nooit last van.

het hangt denk ik van de soort hoest af. persoonlijk vind ik melk juist helpen, als je een droge kriebelhoest hebt die maar niet overgaat.

Niet-zure vloeibare zuivel (melk, vla) stimuleert de slijm productie. Dit is ongezond als je moet hoesten. Als alternatief zou je zure zuivel kunnen geven.

Wat ik hoor van bejaarden verzorgsters is dat ze oudere mensen die moeilijk kunnen hoesten geen melkprodukten geven. De melk lost wel de slijm op maar je moet de kracht hebben om het eruit te hoesten,en dat hebben veel oudere mensen niet. Oudere mensen die last hebben van vastzittens slijm geven ze ook vaak ananassap,dit zou de slijm verdunnen en makkelijker uit te hoesten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100