Wat moet je in ieder geval blijven doen als je het superdruk hebt op je werk?

Op mijn werk (projectleider) heb ik het tijdelijk extreem druk en kan daar behoorlijk gespannen van raken. Ik bedacht me dat ik in ieder geval geen tijd moet besparen op zaken als douchen en goede kleding kiezen. Zijn er nog meer zaken waar ik beter geen tijd kan bespraren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt besparen op vrije tijd. Als ik het druk (als projectleider) had, en dat was vaak maanden achter elkaar, dan had ik een vast ritme: 6.00 uur opstaan, wassen, ontbijten 8.00 uur op het werk zijn, lunch 15 minuten 18.00 uur naar huis (vaak moeilijk) 21.00 uur naar bed en 6.00 uur weer op Veel slaap, dat geef ik toe, maar dat had ik gewoon nodig om te overleven. Ik maakte maanden 10 uur per dag, 6 dagen per week. Geen prettiger werkdag dan zaterdag (zonder telefoon en colleda’s). In Noodgevallen ging ik op zondagmorgen ook werken (probleem was vaak dat de airco dan uit was). ‘s Middags lekker in de sauna en ‘savonds naar de film. De betaling moet wel zo’n ritme acceptabel maken.

blijven ademen Toegevoegd na 1 minuut: blijven na denken Toegevoegd na 1 minuut: op tijd even ontspannen dus rust nemen

Eten en slapen. Die zijn m.i. veel essentiëler dan douchen en kleding kiezen. Toegevoegd na 5 minuten: En een (kort) momentje ontspanning zo nu en dan, ook als je het druk hebt. En meditatie, als je dat doet. De 5 minuten die je aan een korte meditatie kwijt bent, verdienen zich dubbel en dwars terug door hoe gefocused en weinig gestressed je daarna bent. Je hebt zo'n gezegde, "Mediteer elke dag 5 minuten. Heb je het te druk, mediteer dan 10 minuten." Het is wel waar eigenlijk, juist als je het druk hebt en je gestressed voelt, is het belangrijk om voor je rust (en je andere basisbehoeften) te kiezen, en juist als je gestressed bent ben je minder in staat te relativeren, in te kunnen zien wat níet echt nodig is. Dus juist dan moet je een momentje rust nemen, al is het maar een aantal keer per dag 1 minuut even je ogen dicht doen en je gedachten stil laten worden.

rustig door werken/hoofd koel houden niet haasten dan gaat het niet goed ;) groeten

Gewoon goeie grenzen stellen en geen projectlijder worden. geloof me je hebt er alles voor over een burn ou te voorkomen. dan is een tijdje preventief minder druk werk doen echt de betere optie.

Masturberen is een kun je je stress mee verminderen. Bijna alle vrouwen masturberen op het werk

aan je zelf denken ..een ander doet het niet Toegevoegd na 1 minuut: klinkt bot maar bedoel zorg voor je zelf

De drie belangrijkste dingen in jouw geval: --  Delegeren. --  Ontspannen. --  De scope beperken.

Ontspannen, sporten en tijd doorbrengen met je dierbaren!

In elk geval iedere dag even een ommetje maken in de buitenlucht, en bewust diep ademhalen, en kijken, of de boomknoppen sinds gisteren al weer wat dikker zijn... (het wandelingetje van de parkeerplaats naar je kantoor telt niet mee - dan denk je al aan kantoor, en dat van en naar de supermarkt óók niet : dan ben je aan het 'boodschappenlijsten' in je kop). Je bewust even concentreren op je omgeving, alsof je er een foto van moet maken, of het aan een blind iemand gaat vertellen. (is óók een vorm van meditatie, zoals hierboven aangegeven)

Zo druk dat je zelfs denk om te stoppen met douche??? maar wel op GS? stop met surfen ... hou je tijd over

Denk dat je je eerst eens moet afvragen waarom je het extreem druk hebt. Neem je teveel verantwoordelijkheid. Durf je te delegeren? Als mijn werkweek niet in 36 uur past, doe ik of mijn baas iets fout. Persoonlijk ben ik ook wel eens extreem druk maar dat is hooguit voor een paar dagen achter elkaar

Bespaar geen tijd met het maken van een goede planning. Zolang je overzicht houdt, kun je aangeven naar iedereen op welke wijze je zo optimaal mogelijk kunt functioneren, en wanneer je de projecten kunt afronden.

Elke dag toch even tijd nemen om te ontspannen en je werk even helemaal los te laten. Ik weet niet hoe lang deze tijdelijke drukte voor je gaat duren. Afhankelijk daarvan is ontspanning een vereiste om je werk goed te kunnen blijven doen! Het dient dus minstens 2 doelen. 1. je blijft op een gezonde manier bezig 2. je kunt ook afstand nemen waardoor je de nieuwe dag weer fris en vol motivatie kunt beginnen. Nog wat mogelijkheden: plan je werk, stel prioriteiten, delegeer werk dat jij niet persé hoeft te doen, vier je mijlpalen en doe alleen wat echt nodig is. ALs je een gezin hebt, is het ook van belang dat je momenten voor je vrouw/man/kinderen maakt. Ook al is het alleen iedere dag samen ontbijten of avondeten waarbij je vraagt naar de dingen die zij hebben meegemaakt, complimenten geven, knuffelen etc. Succes en ik wens je ontspanning en lef om keuzes te maken wat voor jou echt belangrijk is.

Relax blijven. Rustig aan doen, anders raak je alles in de war. Één voor 1 doen. Ene afmaken. Dan de andere beginnen. Inieder gevall rustig blijven, geen haast doen.. Succes met je super druke zaak!

Je moet in ieder geval heel hard blijven werken, want als je daar tijd op gaat besparen dan stapelt je werk nog meer op. Met het resultaat dat je nog meer moet gaan werken en dan moet je een tweede vraag gaan stellen hoe je nog meer kan besparen op het besparen. Nee serieus, als je al geen eens tijd hebt om je te douchen en je kleding uit te zoeken. Dat is toch niet goed zeg. "Ik bedacht me dat ik in ieder geval geen tijd moet besparen op zaken als douchen en goede kleding kiezen. " Tuurlijk moet je daar geen tijd aan besparen. Maar als je die twee al als belangrijkste punten opnoemt waar niet op bespaard kan worden. Wat denk je dan van eten en drinken? Werk jij om te leven of leef jij om te werken?

wat dacht je van toch blijven ademen of mss net niet

Mijn man zegt altijd als ik naar m'n werk ga in drukkere perioden: ONTHAAST JE !!! En moet zeggen het helpt ook nog:-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100