Zijn er oefeningen die mijn brein kunnen trainen? (heb een periode van veel drank en wiet achter de rug)

ik heb laatste tijd veel wiet en alcohol gebruikt. probeer nu met me vrienden voor minimaal 3 maanden helemaal clean te gaan.
Jammer genoeg heb ik er een brein van over gehouden dat niet al te gezond is. Mijn nederlands is achteruit gegaan en ook mijn engels, maar ook is mijn korte termijns geheugen aangetast. in mindere maten ook mijn lange termijns geheugen.

Ik ben van niets 100% zeker of het zich ga helen, hopelijk wel natuurlijk!
Ik ben namelijk al een paar maanden ziek en bedacht me opeens dat het natuurlijk mogelijk is dat mijn lichaam dat probeerd te genezen. (ga in feb naar de dokter ivm met veel te lange wachtrij). maar ik ben geen dokter dus gewoon afwachten of het daar aan kan liggen!

Zijn er manieren of dieeten die goed voor mijn brein zijn? zoals die omega 3 tabletten?

Een zeer vriendelijke groet,

Tom

Weet jij het antwoord?

/2500

Een familielid van mij heeft het Korsakov-syndroom, door veel te veel alcoholgebruik. Hij kreeg het advies veel vitamine C te gebruiken en moest dus ook vitaminepillen daarvoor slikken, en dubbel zoveel als de normale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Zijn toestand is heel iets verbeterd, maar ik denk, als ik jouw tekst zo lees, dat zijn situatie nog een stuk slechter is dan die van jou. Hij is feitelijk hartstikke dement. Ik zou dus inderdaad vitamine C gaan slikken, en verder vooral gezond eten. Wel heel verstandig dat jullie dit samen doen! Toegevoegd na 2 minuten: Overigens, hij kan nog wel de cryptogram uit de krant maken, maar kan gerust 3 keer hetzelfde kopen, omdat hij vergeten is dat hij het (NET) gekocht heeft. Als je oefenen wilt, zou ik dus specifiek op geheugen gaan trainen, speel desnoods spelletjes memory met je vrienden.

Je hersenen train je overal mee. Met lopen, kauwen, telvisiekijken, met spelletjes doen, met lezen, met puzzelen, met praten, met luisteren, met boodschappen doen, etc, etc. Je hersenen zijn overal bij betrokken. Speciale voeding voor de hersenen is er niet. Waarschijnlijk heb je nu "gewoon" afkickverschijnselen. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100