Wat kan ik doen als mijn ex-partner dreigt met verspreiden van foto's en video's?

Mijn ex partner heeft foto's en video's van mij waarbij ik zeer schaars gekleed ben en waarin wij hier en daar bezig zijn geweest. Echter heeft hij ooit gezegt dat hij mij heeft opgenomen en ik zelf moet uitzoeken waar de camera thuis hangt. Ik dacht/ denk dat dit een grap was, maar hij heeft het laatst uitgemaakt en heeft mij gemeld: Jou leven ga ik zuur maken en je weet op welke manier...

Ik ben erg bang dat hij iets hiermee gaat doen. Ik heeft mij nog niet bedreigt met het doen waar ik bang voor ben, maar wat als hij dit uithaalt?

Wat kan ik doen indien hij daadwerkelijk mijn foto's en video's verspreid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft hij je via de mail, Whatsapp of welke schriftelijke manier dan ook bedreigd, bewaar die mail of app dan, dat geeft je bewijsmateriaal voor aangifte, Volgende stap voor jou is : waarschuw hem schriftelijk dat iedere vorm van beeldmateriaal (film/foto) van jou onder het portretrecht valt en hij na publicatie onmiddellijk een aangifte kan verwachten. Bewaar ook die waarschuwing als toekomstig bewijsmateriaal. (Is die bedreiging "het leven zuur maken....." mondeling gedaan dan kun je hem toch schriftelijk waarschuwen dat je misbruik van die foto's niet zult pikken, ook weer als toekomstig bewijsmateriaal bewaren.) Heb je een rechtsbijstand verzekering, neem dan contact op en leg ze de situatie voor, eventueel kan er al een dossier aangemaakt worden voor een toekomstige procedure. Meer hierover: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/foto/portretrecht/ http://www.mijnprivacy.nl/Vraag/privacy_internet/foto_internet/Pages/ongewenste_publicatie_foto_internet.aspx

ik zou niet meteen tegen hem zeggen dat je aangifte hebt gedaan, hij zou het ook kunnen zien als een soort bedreiging. Wat Roel63 ook al schreef verzamel bewijs materiaal. Vraag hem wat hij gaat doen waarom en doe het digitaal dus via email, facebook whatsapp etc. dan heb je nog meer bewijs materiaal. succes! En als hij stiekem een camera heeft geplaatst kijk dan bij je kast, nachtkast, in de hoeken van je muur, badkamer etc.

Er zijn maar héél weinig camera's die: - en heel erg klein zijn om ze goed te kunnen verbergen - en toch een hoge beeldkwaliteit hebben om iemand nog te kunnen herkennen op een filmpje Ik begrijp je angst, en ik zou in jouw plaats ook ook stappen ondernemen wanneer hij ze publiceren zou, maar persoonlijk zou ik het me eigenlijk niet verbazen dat het meer dreigementen waren om te voorkomen dat je het uit zou maken. Hij was vermoedelijk al een tijdje bang om je te verliezen, zou dat kunnen? (geen antwoord nodig, hoor!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100