Zal er ooit iets gebeuren tegen Alcohol reclame?

Ik word zelf woedend van de reclame van Martini.
in de meeste van deze reclame word afgebeeld dat je een leuk en gelukkig leven zult lijden door martini in enorme maten te drinken.
en als ik kijk naar mijn buurman die bijna de hele dag door drinkt zie ik dan een kapot en dood ongelukkig persoon.
daarom denk ik dat er iets moet gebeuren tegen dit soort reclame.

voor zo'n filmpje kun je hier kijken.
link:

http://www.youtube.com/watch?v=zsxGnvBiNlY

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hetzelfde geld voor stofzuigers en tampons (echt niemand wordt gelukkig van tampons, minder ongelukkig misschien, maar gelukkig?!). In een reclame verkoop je een droom, betere visie van iets dan het daadwerkelijk is. In een auto reclame zie je ook niet dat iemand z'n kind naar school brengt, terwijl z'n vrouw met de buurman in bed ligt en het kind de auto onderkotst. En dit is ook de werkelijkheid. Van een beetje Martini kun je wel gezelliger worden, makkeiljker mensen aanspreken op feestjes, daardoor je vriendengroep vergroten of zelfs je levenspartner vinden. Dus helemaal uit de lucht komt hun voorbeeld ook niet vallen. Of er ooit iets tegen zal gebeuren? Ja zeker, net als met sigaretten zal dit langzamerhand verdwijnen/verplaatsen van tijdstip. Je ziet al de waarschuwingen en dergelijke die verplicht zijn in alcohol reclames. Maar zelfs zonder die leuke reclames blijf je mensen houden die verslaafd raken. Het effect van een biertje/martini voel je namelijk meer dan dat je dit ziet aan een reclame. En mensen vinden dit gevoel fijn, daar raken ze aan verslaafd, niet aan de reclame.

Ik denk het niet. Ons hele leven is doordrenkt van de alcohol. Wij drinken het en het sponsort vele zaken. Heinekenhuis bij de Olympische spelen. Heel erg toch! Helaas, verbieden helpt niet, de mens werkt heel vaak aan zijn eigen ondergang. Probeer die buurman maar niet te helpen. Hij moet toch eerst op de bodem van de put komen. Een boterham geven als hij erom vraagt is voldoende. (Ervaring met verslavingszorg).

Ik snap je frustratie. De Nederlandse overheid verdient helaas veel geld op accijnzen van alcohol. Er zou dan iets wezenlijks moeten veranderen op dat gebied denk ik voordat die reclames verboden worden.

Alcohol is in de nederlandse samenleving helemaal geaccepteerd : kijk maar eens naar al die huisverbeter- en opknapprogramma's : aan het eind ervan komen altijd de champagne-glazen in beeld. Nu de laatste jaren het coma-zuipen onder tieners steeds meer in het nieuws komt, en er gelegitimeerd moet worden in de supermarkten, begin je langzaam een ommeslag in die acceptatie te zien. Ik vermoed dan ook, dat het in de niet al te verre toekomst anders gaat worden met de reklame voor alcohol, net zoals met de sigarettenreklame is gebeurd. Een aan alcohol-verslaafd persoon is inderdaad een zielig hoopje mens, die langzaam maar zeker elk greintje zelfbewustzijn verliest, want de meesten nemen zich elke dag voor, het morgen rustigeraan te doen, maar moeten ook elke dag vaststellen, dat het weer niet gelukt is. En daar word je niet blijer van, waardoor je een drankje neemt om je wat minder 'k***te te voelen, en zo kom je in een neerwaardse spiraal. Er ís hulp voor je buurman, maar hij zal toch eerst zodanig met z'n kop dóór de muur moeten, dat hij zich realiseert, dat hij hulp nodig heeft, omdat hij het alleen niet meer redt. Maar maak zíjn probleem niet jóúw probleem : het heeft zo weinig zin je rot te ergeren aan iets, waar de overheid bakken met geld aan verdient. Want vergis je niet, hoeveel accijns er op alcohol zit !! Probeer het maar, zo goed als je kan, naast je neer te leggen : ieder mens moet zijn eigen keuzes maken, en jij ook, door ervoor te kiezen het te accepteren, maar er geen woede-energie in te steken.

Hooguit verkapt. Eigenlijk zoals bij de sigarettenreclame. De overheid plukt wel de vruchten van de accijns, dus een verbod, opgeleggen zou hypocriet zijn. Hetzelfde (maar dan anders) zie je bij het tegengaan van de gokverslaving. Je mag niet zomaar een casino beginnen maar de overheid mag het wel. Met andere woorden de bate gaat voor de gevolgen uit.

Misschien. Het is niet te begrijpen dat reclame voor andere softdrugs niet mag en voor alcohol wel. Het is niet te begrijpen dat alcohol niet onder de softdrugs valt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100