Hoe kan je de nadelen van een visueel ingesteld iemand beperken?

Ik ben dus visueel ingesteld. Dat wil zeggen dat ik voor alles beelden in mijn hoofd krijg en volledige inleving. Dus ook op bijvoorbeeld een vraag hier op GV. Over als een man naakt slaapt.

Maar ook op het werk, is er een transseksueel die tegen een collega zei: "wanneer ik op de wc zit...", brrr, ik moet er niet aan denken wanneer ik dan die beelden zie.

Mijn hoofd gaat dan weer helemaal op hol, en het plaatsje wordt dan steeds gedetailleerder.

Hoe kan je deze nadelen beperken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw hersenen vormen de beelden die jij wilt zien. Het is jouw asociatie met een situatie, dus om dat te veranderen zul je eerst je kijk op bepaalde situaties moeten herzien. Als een transseksueel zegt dat hij op de w.c. zit, kun je ook gewoon een persoon zien, die zijn behoefte doet, net als jij!

Ik ben zelf ook erg visueel ingesteld. Wanneer ik te veel 'mee ga'. Sluit ik me onmiddelijk af en probeer me op iets geheel anders te richten. Volgens mij is dit je enige optie. Vergeet niet; oefening baart kunst! Probeer het in ieder geval! Succes!

Ik heb zelf ook last van een al te levendig voorstellingsvermogen. Hoewel meestal is het prettig, als je iets snel voor je ziet. Maar behalve bij verhalen over oorlogshandelingen en ander geweld, ik kan er niet naar luisteren, ik kan het niet zien. Ik word er misselijk van!! Verder probeer ik me voor een aantal dingen maar af te sluiten. Voor humoristische verhalen en moppen is het vaak hilarisch dat je dingen als het ware ziet gebeuren. Blijf het positieve er maar van zien. Veel mensen moeten het ontberen!

Ik denk ook in beelden maar ondervind daar geen last van. Bij mij is het vaak humoristisch merk ik. Als iemand iets grappigs verteld komen direkt beelden te voor schijn. Door die beelden kan iets nog leuker worden. Als iemand iets naars verteld ,kan ik me weer inleven ook weer door die beelden. Dus waarom zou je ze beperken? Als jij er last van hebt ,zou je je kunnen consentreren op iets anders dat je gedachten zich focussen op iets prettigs. Dus het is een kwestie van jezelf afleiden en afsluiten van beelden die je liever niet ziet.Ik vind een levendige fantasie zeer positief.

gdano, ik doe hetzelfde. Alleen ik beschouw het als een gave. Een gave die me al door heel wat moeilijke situaties heen heeft geholpen. Als ik op het matje geroepen wordt en het zweet breekt me uit dan stel ik me de directeur meteen voor in een roze short met paarse walvisjes.. helpt als een speer! Ik roep mijn fantasiebeelden dus op als hulp. En het heeft me ook al heel wat lachbuien bezorgd. laatst hoorde ik een telefoongesprek tussen een callcenter medewerker en een klant. Ik hoorde alleen de kant van de callcentermedewerker die werkt voor de afdeling beheer openbare ruimten. Toestel gaat over en medewerker neemt op; " Goedemorgen, met Hans, wat kan ik voor u doen? -stem van beller- Hans: "Het spijt me dat te horen meneer, gecondoleerd!" - stem van beller- Hans, verontwaardigt; " Ja maar, meneer, u kunt niet zomaar ALLES bij het grofvuil zetten!" Nou, dan kunnen ze me wegdragen. Echt! Triest natuurlijk maar ik zie opa in die rolstoel naast de wijkcontainer.Is het gft of huisvuil.. ligt eraan hoeveel medicatie.. etc etc.. Ik weet het.. TRIEST!! slecht!! gemeen!! Maar ik kan het niet stoppen en rol echt over de grond van het lachen! Het enige dat die burger natuurlijk wilde was een afspraak maken voor het ophalen van de huisraad van de overledene. En voor alle duidelijkheid.. de beller heeft NIETS van mijn reactie meegekregen! Alleen Hans.. die keek me aan alsof hij water zag branden.Snapte er niets van!en ik maar gieren... Het heeft me door de jaren heen ook erg geholpen bij het uitleggen van dingen aan anderen. Ik kan heel beeldend lesgeven en schrijven. En ben een gevierd moppentapster :P Het enige echte nadeel wat ik er van ondervind is mijn onvermogen namen te onthouden. Ik sla mensen in mijn hoofd op als; die dikke/ dunne/ rooie/ lange/ korte etc..ABSOLUUT niet gemeen van me bedoeld maar zo werkt het nu eenmaal bij mij. ERG genant als je het over iemand hebt. Niet iedereen vindt het geslaagd als je een collega zonnebank fan omschrijft als "chocoprins" En ja, mijn hoofd slaat ook op hol bij nare verhalen als vermiste mensen, overvallen of ongelukken etc.. Maar dan gooi ik de knop om. Anders wordt ik knetter! Ik richt dan bewust mijn aandacht op iets positievers. Ik kan dan misschien niet altijd de beelden die ik bij iets krijg stoppen, maar ik kan wel kiezen waar ik beelden van wil hebben en waarvan niet. Door mijn aandacht op iets anders te vestigen. Ik ben ervan overtuigd dat jou dat met wat oefening ook lukt. SUCCES!!

Bronnen:
http://www.bureaubezem.nl/Beelddenken/beel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100