Wanneer is iemand normaal?

Niemand is normaal, want niemand kan weten wat normaal is, toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je geeft het antwoord zelf al, "niemand is normaal, omdat niemand echt kan weten wat normaal is". Verder dragen de andere suggesties voldoende antwoorden.

Wanneer hij aan de/jouw normen voldoet. Voor jou is misschien iets heel normaal wat volgens een ander abnormaal is. Licht er dus in grote mate ook aan welke maatstaven je zelf hanteert. Uitschieters daargelaten, want iemand mishandelen die zijn werk probeert te doen is echt niet normaal.

Neem nou bv. Wilders (Ha)

Normaal is datgene wat als normaal geldt in een bepaalde cultuur en in een bepaald tijdvak. Dit betekent dat wat nu als abnormaal wordt beschouwd in de toekomst mogelijk als normaal wordt beschouwd.

Normaal is: als de meerderheid van de mensen in een land je gedragingen (enz.) acceptabel vindt.

Normaal bestaat niet net als de gemiddelde burger en Jan Modaal.

Iemand is normaal wanneer er ergens een steekje aan los zit. Bijvoorbeeld als je dit soort vragen bedenkt. Wanneer mensen zogenaamd helemaal normaal zijn dan is er iets goed mis.

Normaal is een lastig te definieren term. Er bestaat zoiets als sociaal wenselijk gedrag. Maar dat is alleen extern gedrag daarmee wil het nog niet zeggen dat iemand intern helemaal spoort. Mensen kunnen heel goed een masker opzetten.

Ik denk dat de grootste groep mensen een goede benadering is. Wiskundig bestaat er ook een normaal wat dit betekend: De normale verdeling is symmetrisch om het centrum: de verwachtingswaarde μ van de verdeling is het 'middelpunt' van de grafiek van de verdelingsfunctie. De 'breedte' van de grafiek van de kansdichtheid wordt gekarakteriseerd door de standaarddeviatie σ (of de variantie σ2).

Normaal is net zoiets als het gemiddelde van een rijtje getallen. Bijvoorbeeld: 1 3 4 7 10 Het gemiddelde van deze getallen is 5, ookal is geen van de getallen zelf 5. Zo is het ook met 'normaal'. Normaal is het gemiddelde van alle mensen in een bepaald gebied (daarom kan normaal in Nederland iets heel anders betekenen dan normaal in een ander land). Dat wil niet zeggen dat er dus iemand hoeft te zijn die volledig voldoet aan 'normaal'. Wat normaal is, is daarnaast ook niet zo makkelijk vast te stellen, omdat het niet zo duidelijk als een rijtje getallen. Maar statistiek kan ons een handje helpen aan 'normaal'. Normaal is dan echter geen norm of waarde meer, maar iets wat wordt vastgesteld. Als driekwart van de nederlanders wel eens iets steelt, is dat blijkbaar normaal. Maar dat wil niet zeggen dat het ook goed is.

iemand vindt iemand anders normaal als diegene voldoet aan de normen en waarden van de ander. Iedereen interpreteerd de normen en waarden anders en er staat dus nergens vast hoe je moet zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100