Werkt de orgaandonorcampagne?

http://www.topzorgverzekeringvergelijken.nl/meer-orgaandonoren-in-nederland/

Vorige week begon de Donorweek, die nu al voor de vierde keer van start ging. Bekende Nederlanders proberen donoren te werven via Youtube. Ook veel ziekenhuizen en gemeenten proberen mensen te werven.Oud-hoogleraar orgaantransplantatie- en donatie A. Hoitsma stelt echter dat de groei van het aantal donoren niet veel effect heeft op de hoeveelheid transplantaties die plaatsvinden. De omstandigheden waarin mensen een orgaan kunnen afstaan luisteren erg nauw en hierdoor kan maar 1 op de 10.000 ja-zeggers ook echt organen afstaan bij overlijden. Is de campagne een succes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op 14 oktober 2013 startte een campagne om bloeddonor te worden. Volgens de organisatie bloeddonor was de actie dit jaar een groot succes. In voorgaande jaren waren de acties soms minder succesvol. Een kleine 30.000 mensen hebben zich aangemeld als bloeddonor. (1% van totaal geregistreerden) Naast de 3,5 al geregistreerde bloeddonoren.

Bronnen:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenl...

Als ik zou overlijden betekent dat niet dat mijn organen echt gebruikt worden. Je zult precies het goede orgaan moeten hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100