Kan je opeens later ongesteld worden als je een extra pil hebt geslikt?

Vorige week donderdag had ik de pil genomen, maardat was blijkbaar de pil van maandag. Savonds kwam mijn moeder er dus mee dat ik de pil niet had genomen. Omdat ik ziek was en een beetje duf heb ik maar de pil uit donderdag genomen omdat ik nu toch ook niet meer zeker wist of ik de pil echt had genomen. Op de maandag waar de pil al uit was heb ik er een uit mijn reserve strip gepakt. Nu heb ik afgelopen maandag mijn laatste pil genomen en zit ik nu dus in de stopweek, normaal word ik dan donderdag op vrijdag nacht ongesteld maar nu ben ik het nog steeds niet. Is dit normaal dat je later ongesteld kan worden omdat je extra hormonen op hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Ik had een keertje dat ik mijn pil in de gootsteen liet vallen, en van mijn moeder moest het gewoon laten.ik had dus een pilletje overgeslagen, dus stopte dus ook een dag eerder met de pil slikken. Ik werd precies een dag eerder dan normaal ongesteld.

Nee die eventuele extra pil heeft geen invloed op wanneer de menstruatie kan komen maar sowieso kan dat gewoon wel eens later of eerder zijn. Je lichaam is geen tijdklok al lijkt dat wel vaak zo. Door stress of andere oorzaken kun je wel eens later zijn (tenzij je zwanger kunt zijn natuurlijk). Als je rond de 12-20 dagen geleden seks hebt gehad zou je maandag kunnen testen als je nóg steeds niet ongesteld bent. Als je korter geleden seks hebt gehad moet je nog tot volgende week vrijdag wachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100