Birkenstocks effectief bij scheefstand van bewegingsapparaat?

Als je scheef staat (vanuit je voet, knie, bekken, rug, nek etc) zijn birkenstocks slippers dan goed voor je? Of moet je hier dan juist niet aan beginnen? Uit eigen iniatief zonder tussenkomst van podotherapeut.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, van Birkenstocks kan je wat dat betreft niets verwachten. Maar wat misschien wel geschikte schoenen kunnen zijn, wat wel in overleg met een arts moet, zijn de schoenen van MBT. Die zijn speciaal ontwikkeld om het lichaam te activeren tijdens het staan en lopen. De gepatenteerde Masai Sensor en Balance Point creëren instabiliteit waardoor het lichaam instinctief naar balans zoekt. Dit kan bijdragen aan het activeren van de spieren, het verminderen van lage rugpijn, en mogelijke verbetering van houding en balans.

Bronnen:
http://nl.mbt.com/Home/Benefits.aspx

Als de scheefstand vanuit de voeten komt, is het aan te raden om eens naar een podotherapeut te gaan. Waarschijnlijk zullen er dan steunzolen gemaakt moeten worden, waarbij links en rechts verschillen van dikte. fabrieksslippers (zoals Birkenstocks) corrigeren links en rechts evenveel, waardoor scheefstand blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100