Wat maakt dikker, bier of frisdrank?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het licht eraan welk bier en welk frisdrank bij deze pagina's met deze linken staat het op op de eerste staat bier en de 2de frisdrank Toegevoegd na 1 uur: maar het hangt wel af hoeveel kcal je binnen krijgt en je verbruikt Toegevoegd na 1 uur: het totaaleplaatje

Bronnen:
http://www.wijvallenaf.nl/calorieen/frisdrank
http://www.wijvallenaf.nl/CalorieenTabel/B...

De hoeveelheid kcal bepaalt dat en dan maakt iets jou helemaal niet dik als je per dag net zoveel kcal verbruikt als je inneemt. 100 ml van een gemiddelde frisdrank levert 42 kcal, 100 ml van een gemiddeld biertje levert precies hetzelfde maar ja, wat is gemiddeld precies? http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/F/ http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/B/

Bier, want daar zit gist in.

Hier is geen definitief antwoord op te geven omdat er gewoon teveel soorten van beiden zijn. Wel is er in 2012 bewezen dat bier onder meer nicotinamide riboside bevat, een vitamine die kan leiden tot meer uithoudingsvermogen, minder diabetes en cholesterol en minder overgewicht. Frisdrank bevat meer suikers dus zal dit waarschijnlijk "dikker maken"

Bronnen:
wikipedia.org/bier

Geen van beide, het ligt aan het totaal plaatje. Wat krijg je aan kcal binnen? Wat is je energiebehoefte? (hoeveel je verbrand) Hoeveel beweeg je op een dag? Krijg je verder alle voedingsstoffen binnen? Als jij verder alles goed hebt met mineralen, vitamines, en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, dan kun jij prima elke dag bier of frisdrank drinken als jij wilt. Zolang je maar binnen je caloriebehoefte blijft, zul je niet aankomen. Als een actief persoon zou ik eerder voor een frisdrank gaan, omdat de suiker energie leveren voor het sporten. Maar je kunt ook prima relaxen op de bank met een biertje.

Als we het Beer & Society Information Center en de website Bier-en-gezondheid.com, gefinancieerd door de beroepsfederatie de Belgische Brouwers, zouden mogen geloven, dan maakt alcohol (of bier tenminste) niet dik. Ook het artsenblad Semper nam die beweringen onlangs over. Meestal wordt overgewicht veroorzaakt door een reeks factoren zoals lichaamseigen kenmerken, leefstijl, beweging, voeding enz. Veel zware bierdrinkers, houden er eetgewoonten op na die veel vet bevatten, wat hun zwaarlijvigheid verklaart, aldus de bierwebsite. Matig alcoholverbruik heeft zelfs een uitdrogend effect wat tijdelijk gewichtsverlagend werkt, zo is op Bier-en-gezondheid.com te lezen. Alleen wanneer regelmatig overdadig wordt gedronken, dreigt op termijn het gewicht wel toe te nemen. Maar frisdranken zijn nog slechter: vier glazen frisdrank bevatten vier keer zoveel calorieën als vier glazen bier, zo wordt beweerd.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Frisdrank. Daar zit namelijk veel toegevoegde suiker, of erger: glucose-fructosestroop, in die door het lichaam moeilijk af te breken is. Bier is een natuurlijk product dat (uiteraard met mate) in een gezonde levensstijl past. Bovendien is bier niet zo slecht voor je tanden, bevat normaal gesproken geen e-nummers en er zitten vitaminen en andere stoffen in die een positief effect op het menselijke lichaam hebben.

Bier, want daar drink je meer van. Ik heb wel eens geprobeerd een avond cola mee te drinken met de bierdrinkers - ik werd helemaal gek van de suiker en cafeïne.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100