kan 1 kanarie bij een parkiet in kooi

Ik heb een kanarie, die is zielig alleen. Maar wil graag ook een parkietje om tam te maken. Kunnen deze in 1 kooi?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat zou ik niet doen. Een parkiet wil graag spelen en kan in zijn enthousiasme de kanarie zo een poot afbijten. Verder zitten in een kanarie kooi de tralies vaak vertikaal. En in een parkietenkooi, zitten de tralies meestal horizontaal zodat de parkiet er tegenop kan klimmen.

Waarom niet, in een volière zitten ze toch ook bij elkaar.

Nee, de algemene regel is dat een kromsnavel niet bij een rechte snavel kan.

Het beste is om dat niet te doen. zeker niet in een (kleine) kooi. er zijn mensen, die deze 2 soorten wel in 1 voliere hebben. dat is dan een grote voliere. zelf heb ik zebravinken en grasparkieten jarenlang samen in 1 voliere gehad, zonder problemen, maar dat wil niet zeggen, dat het altijd goed gaat. bij twijfel (gewoon) niet doen.

Er is nog iets waar je rekening mee moet houden. Een zangkanarie is een imitator. Als je dus een kanarieman hebt die zingt, kan het zijn dat hij de schelle roep van de parkiet gaat imiteren en zangvogel "af" is. Zou je dus van plan zijn beide vogels in een aparte kooi te houden, maar wel in de zelfde ruimte, dan heeft de kanarie als zangvogel zijn waarde verloren. De kans dat de parkiet de zangkwaliteit van de kanarie gaat halen is nihil.

Nee parkieten en kanaries gaat niet samen in een kooi, de parkiet is dominanter, en gaat vechten met de kanarie. Zelfs parkieten onderling bijten elkaar wel eens letterlijk de kop af, dus ik zou het echt niet doen, als je wil dat je kanarie het overleefd. In het minst erge geval, bij de parkiet een paar tenen van de kanarie af. Parkieten kunnen erg agressief zijn, ik weet er alles van, ik heb 14 agaporniden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100