Geluid gaat in je oor, waar passeert het allemaal

Hoe gaat het geluid langs een paar onderdelen, welke gaan ze eerst in volgorde en als laatst.?
hier zijn ze:
Aambeeld, hamer, lucht in de gehoorgang, stijgbeugel, trommelvlies, vlies in het ovale venster, vlies in het ronde venster, vloeistof in de trommelholtetrap, vloeistof in de voorhofstrap.

Dankje wel voor het helpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na even wat gegoogled te hebben, het volgende: Geluidsgolven worden in het buitenoor opgevangen en bereiken zo het middenoor, waar ze zorgen voor het trillen van het trommelvlies. De trillingen van het trommelvlies worden naar de 3 gehoorbeentjes geleid, die de trillingen weer naar het binnenoor brengen. Het slakkenhuis is verantwoordelijk voor de omzetting van de trilling van de vloeistof in neurale prikkels. Het zijn deze prikkels die de hersenen interpreteren als geluid en wat we “horen” noemen. En je wilde een plaatje. Ik hoop dat deze volstaat. Kunnen we nog meer huiswerk-vragen verwachten? ^^ Toegevoegd na 14 minuten: Vooruit, nog een plaatje dan ;)

Bronnen:
http://www.hoor-over-otosclerose.nl/index_...

Oké. Je wilt dus een filmpje. Bij deze. En ook nog eens goed voor je Engels. FILMPJE! Toegevoegd na 1 minuut: En NOG een filmpje, de tweede is wat beter...

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=MIKvReMGu5Q
http://www.youtube.com/watch?v=skXQ6PuIc4s

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100