Wie weet er een manier om je aankomende nies te voorspoedigen?

Ik moet altijd doen alsof ik niet op tijd een zakdoek kan pakken om mezelf over te halen toch te niezen. Zijn er ontspanner methodes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel zachtjes door je neus inademen en je ogen samen trekken (alsof je naar de zon probeert te kijken) en hatseflats! Toegevoegd na 2 uur: oogleden samentrekken natuurlijk.

Er wordt vaak gezegd dat je in het felle licht moet kijken om je nies over te halen. Het schijnt bij sommige mensen te werken, bij mij echter niet.

Ik kijk dan even in een felle lamp. Dan komt de nies heel snel. En als ik aan de damp van een bak hete thee ruik moet ik zeker niezen!

In het licht kijken werkt bij mij prima, maar als het dan nog niet komt is het wel des te vervelender. Met een potlood in je neus schijnt ook te helpen, moet je niet je eigen potlood nemen natuurlijk!

In het licht kijk, daarbij door de neus ademen en met je tong je gehemelte 'kietelen'. Ik moet al niezen als ik daaraan denk.

Even flink aan een potje peper ruiken - dat doet 't 'm wel.

een neushaar eruit trekken..

Een nies kun je beter voorkomen door met je duim en wijsvinger een paar maal achter elkaar je neus dicht te knijpen . En als je wel wilt niezen kijk maar even in een lamp .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100