Hallo allemaal, ik heb een vraag. Ik vind mezelf te zwaar. Ik ben 11 jaar en 1.74 lang en 64 kilo. Is dat goed of is dat te zwaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een hartstikke normaal gewicht, niet teveel en niet te weinig. Ik heb anorexia, en geloof me, ga niet afvallen, want het is nog erger dan de hel. Jouw gewicht heb ik uitgerekend en je hebt een bmi van 21, onder de 20 is ondergewicht, en jij zit op gezond gewicht. Ik hoop dat je voldoende informatie hebt. Groetjes en succes, en blijf zoals je bent, blijf lekker jezelf!

je bent nog volop in de groei, best mogelijk dat je straks nog een groeispurt maakt. verder vind ik je zeker niet te zwaar, gelet op je lengte. het kan geen kwaad niet teveel te snoepen, en niet te vet te eten, maar dat geldt voor iedereen. ik zou er geen halszaak van maken.

Is helemaal niet te zwaar. Het is eerder aan de lichte kant. Een makkelijke regel voor je streefgewicht is je lengte in cm min 100 cm. Bij 1.74 m zou je dus 74 kg mogen wegen.

Dan ben je knap lang voor je leeftijd. Of is dat tegenwoordig normaal? In ieder geval ben je echt niet te zwaar. Toegevoegd na 31 seconden: Ben je trouwens een jongen of een meisje?

Da's een prima gewicht. Hoe meer je naar programma's (films, soaps, catwalks en dergelijke) kijkt waarin vooral slanke personen voorkomen, hoe groter de kans dat je 't idee kunt krijgen dat je te zwaar bent. Maar die programma's geven de realiteit (gemiddeldheid) helemaal niet goed weer. Acteurs (en vooral actrices) worden o.a. geselecteerd op hun slanke figuur.

Voor 11 jaar is 1.74 in ieder geval wel HEEL erg aan de lange kant, maar 74 kilo is bij die lengte een prima gewicht. Dus als je leeftijd, lengte EN gewicht kloppen, is er helemaal niets om je zorgen over te maken - al zou ik wel bij de huisarts informeren of het wenselijk/noodzakelijk is op een gegeven moment de groei te stoppen, want in dit tempo haal je de 1.90 minimaal, en vermoedelijk zelfs de 2 meter.

je hebt een heel normaal gewicht denk ik ook. en in lengte zal je nog wel wat groeien dus ik vind je niet te dik. ik denk dat je wel een mooi figuur hebt.

je zou even je gegevens kunnen invoeren bij de volgende website. dan weet je meteen of je het goede gewicht hebt. http://www.innerned.org/gewicht.html Toegevoegd na 1 minuut: en daar komt trouwens uit dat je het juiste gewicht hebt, dus je hoeft je nergens druk om maken.

Bronnen:
http://www.innerned.org/gewicht.html

Volgens de BMI-index van het voedingscentrum ben je iets te zwaar maar ik zou me er niet te druk om maken. Je bent 11 en hebt waarschijnlijk nog een restje "babyvet" over.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/bmi.aspx

Ja dat is te zwaar voor je leeftijd. En voor je lengte. Eerlijk gezegd.. Die minnen zijn welkom...

Ik denk dat je moet kijken hoe het staat met de vet opslag niet met je gewicht. Je hebt nou eenmaal licht en zware botten, daarnaast weten we niet of je groeischijven zich binnenkort gaan sluiten (dat is afhankelijk van je lichamelijke ontwikkeling, die beginnen te sluiten namelijk ongeveer een jaar nadat de eerste menstruatie begon, dan heb je de groeispurt dus al gehad.). Kijk gewoon of je meer eet dan verbruikt, houdt je buikomvang in de gaten. En kijken of je teveel buikvet hebt doe je voor de spiegel, niet van boven af bekijken. Weet je het niet, vraag dan je moeder of een arts te kijken en bepaal zo wat voor jou een goede buikomvang is. Een beetje vet voorraad is m.i. wel goed. Je moet wel een keer een week goed ziek kunnen zijn zonder er uitgemergeld uit te komen. Blijf A.U.B. nog even van die weegschaal af. Toegevoegd na 4 minuten: Ik weet niet hoe je bij jongens kunt bepalen of de groeischijven snel gaan sluiten, maar dat kunnen ze in het ziekenhuis wel aan de handbotten zien.

Je bent helemaal niet te zwaar, je lengte en gewicht zijn prachtig in verhouding. Ik kan me voorstellen dat je zwaarder bent als andere kinderen in de klas, maar dit heeft te maken met je lengte. Ga maar eens na, misschien heb je iemand in je klas van 1.59m trek daar 10 vanaf (zoals bij jou lengte en gewicht) dan zal hij of zij zo'n 49 kg. wegen. Dit is uiteraard een stuk minder dan wat jij weegt, maar de lengte en het gewicht van je klasgenoot hebben dezelfde verhouding als jij nu hebt! Je bet prima zoals je nu bent!

gezien je lengte lijkt het me geen probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100