Hoe lang kan je dood zijn voordat je hersendood zal ontwaken na een toch geslaagde reanimatie?

Het hoofdpersonage van een boek dat ik schrijf, moet toch wel zo lang mogelijk dood zijn (voor het verhaal), maar mag uiteraard niet hersendood terugkeren. Dan verliest mijn verhaal wel heel snel een 'opwindend' hoofdpersonage ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraag is hoe lang iemand gereanimeerd kan worden en daar toch nog weer gezond uit kan komen. Je wilt niet dat je personage eindigt als Friso. In dit geval zou je er een AED bij kunnen halen en je daar in verdiepen: http://www.hartvooracht.nl/reanimatie.html "Uit een recente studie in Noord-Holland blijkt een overlevingpercentage van 16,6%. Wanneer ook de AED is ingezet, is deze overleving 25%. Deze overlevingspercentages hebben betrekking op minimaal zes weken na ontslag uit het ziekenhuis. Reanimatie en defibrillatie binnen de eerste 6 minuten bij een hartstilstand geeft een overlevingskans van 50 - 70%. Bij defibrillatie tussen de 6-10 minuten is de overlevingskans 36% en tussen 10-14 minuten 22%. Bij elke minuut uitstel van defibrillatie neemt de overlevingskans af met bijna 10%." Houd het maar op een minuut of 5 zonder AED en 10 minuten met AED.

ligt er een beetje aan welk soort boek je schrijft. Sneeuwwitje lag al dagen uitgeteld en kon daarna toch nog haar prins ter wille zijn. Als je boek realistisch moet overkomen heb je meer aan de eerder gegeven antwoorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100