Aangekomen door overgang, weet iemand de beste manier (niet minder eten en sporten bijv.) om weer gewicht te verliezen in de overgang?

Was nooit te zwaar, dus lette er niet echt op. In paar jaar is er 5 kg bijgekomen. Hardlopen is niks voor me, wandel wel en doe yoga. Door alle adviezen uit de media ben ik door de bomen het bos kwijt. Wie heeft tips? Ben 51.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een paar kilo aankomen door de overgang is heel normaal. Dik worden van de lucht is een frustratie van veel vrouwen 40+. Herken je dit? De meerderheid van de vrouwen komt ergens tussen de 45 en 55 jaar zo’n 5 kilo aan. Of het kost veel meer moeite om op hun gezonde gewicht te blijven. Ook hier geldt dat het mooie overlevingsmechanisme van ons lichaam in werking is getreden. Heel slim van je lichaam om meer vet vast te houden. Alleen in onze tijd werkt het eerder tegen ons dan vóór ons. http://energiekevrouwenacademie.nl/aankomen-in-gewicht-in-de-overgang-wat-kan-je-doen/ Maar ook in de overgang is het een kwestie van alle calorieën verbranden die je inneemt. Dus inderdaad: niet minder eten, wel gezonder eten en meer bewegen en voldoende drinken en zorgen voor geen stress. Wandelen is goed. Yoga is goed. Snoepen is niet goed. Kijk dus naar je bewegingspatroon en je eetgewoonten. Daar zul je het toch in moeten zoeken.

Yoga is ook een goede manier om (iets) van gewicht te verliezen. En het is heel goed om je geest tot rust te brengen. Twee vliegen in een klap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100