hoe krijg je sterkere handen ( knijpkracht )?

Dus vooral knijpkracht, maakt niet uit als er meer word getraind is altijd meegenomen.

graag wel een oefen zonder kans op het tunnel syndroom

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sterkere handen (en dat geldt voor alle lichaamsdelen) krijg je door ze te g e b r u i k e n !! Knijpen dus. In vanalles en nog wat. En niet te voorzichtig. In je haaknaalden, in de handen van je vrienden, of van je vader. Ga kleien, boetseren. Flink kneden van echte klei. Ga taarten bakken, of nog beter: pizza. Wel zelf het deeg kneden, zonder machines. Pak elke rekstok vast die je ziet en ga aan je handen hangen.....zo lang mogelijk. Maak een handstand. Ga dat leren, zul je eens zien hoe je je handen gebruikt. En als je dat dan kan, dan ga je op je handen lopen. Koop een hamer en een nijptang en ga spijkers in hout slaan en ze daarna er weer uit trekken met de tang. Die knijptangen om je handen te oefenen zijn ook goed. Gewoon niet te lang achter elkaar doen. En afwisselen. Laat ze maar werken die handen. Dan krijg je heus geen carpale tunnel syndroom.

je hebt speciale knijpers hier voor.

Probeer eens een powerball :) Niet noodzakelijk knijpbeweging, maar je moet dat ding verdomd stevig vast kunnen grijpen.

Flex/knijp kracht hand: Armen supinated/onderhands naast elkaar, handen net over de rand op een bankje en dan de barbbell langzaam helemaal uitrollen tot de max van je vinger en weer oprollen en eventueel de pols flexen voor onderarmspieren. Deze en nog een boel andere opties in de bron.

Bronnen:
http://www.mixfight.nl/forum/showthread.ph...

Ik moest in stressballen gaan knijpen. Probeer bijvoorbeeld eerst 20 keer zo hard als je kan in een stressbal te knijpen. Je voelt het erg goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100