Wat moet ik doen tegen zweet?

Ik fiets iedere dag 11 kilometer naar school. Ik krijg het onderweg heel erg warm, en als ik op school aankom heb ik meestal twee zweetplekken op mijn billen. Ik schaam me hier heel erg voor en ik hang meestal mijn tas over mijn billen heen, al staat dat heel lelijk. Is er iets wat ik er tegen kan doen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Hmm, wat erg voor je ! Heb ik ook, te veel zweten. Je kan eventueel naar de dokter. Die heeft een spul gegeven, genaamd : Aluminiumchrloride. Helpt echt !

Pas je kleding aan op de sportprestatie, die je eigenlijk levert. Dus lekker luchtig gekleed. Kleding die ademt. Dit kan al door een andere jas aan trekken. Evt kleed jeje op school even snel om, al is daar niet altijd geschikte ruimte voor.

Ligt het niet aan je zadel, anders is het misschien een idee daar een zadeldekje overheen te doen, kies dan niet voor plastic en leg er desnoods een icepack onder. Ook katoenen ondergoed werkt, dat neemt het zweet op. Een beetje talkpoeder op je billen kan je ook helpen. Helpt dit allemaal niet, leg dan je probleem eens voor aan je huisarts.

Het kan niet altijd, maar trek een broek aan waar je de zweet plekken niet zo erg ziet (bijvoorbeeld een (donkere)spijkerbroek). Je kunt natuurlijk ook schone en droge kleding meenemen en je op een wc omkleden. Zorg dat je wat eerder op school bent, zodat de zweet plekken al wat weg getrokken zijn. Ik hoop dat het je helpt!

Ik heb dit ook, maar ik merk dat het vooral komt omdat ik vaak was haastig fiets. Dus ik hou me jas uit en om niet steeds te hard te fietsen, blijf ik steeds achter 1 persoon fietsen die een goeie snelheid vasthoud :p.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100