Wat doet laptopstraling met je lichaam?

Dat het de vruchtbaarheid bij mannen aan kan tasten weten we al, maar wat richt de van een laptop afkomstige straling nog meer voor schade aan?
Een laptop op schoot zorgt al snel voor tintelingen en spiersamenstrekkingen in de benen.
Dus heeft het wel degelijk effect op het menselijk weefsel... Maar wat voor effect?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laptops geven geen straling af. Hooguit als je draadloos internet of bluetooth of zoiets hebt, maar dat is dan vergelijkbaar met de "straling" van een mobieltje - geen biologische effecten dus. Een laptop op schoot heeft wel nadelen. Ten eerste is daar de warmte. Bij mannen hangen de ballen niet voor niets buiten het lichaam - die moeten wat koeler zijn. Het dragen van kleding verwarmt de ballen al, en als je er dan ook nog een laptop opzet, loopt de temperatuur zodanig op dat de kwaliteit van het zaad flink achteruit gaat. Maar daarin is een laptop niet anders dan een uur met een warme kruik in je kruis gaan zitten. Ten tweede is er de vreemde houding. Veel laptopgebruikers zitten in een ingezakte, verkrampte houding. Da's op zich nog niet zo erg, maar ze houden dat urenlang vol, zonder noemenswaardige beweging tussendoor. Dat is slecht voor de doorbloeding van belangrijke delen van het lichaam en voor de gewrichten. Kortom, veel met de laptop op schoot zitten is niet zo gezond. Met "straling" heeft dat echter niets te maken.

Er komt geen schadelijke straling uit een laptop. Wat ongezond schijnt te zijn is de warmte op je schoot (het heet tenslotte een LAPtop) die uit het apparaat komt. De zaadproducerende organen bij een man zitten juist buiten het lichaam om ze een beetje koel te houden.

Er zit geen straling in een laptop, geen kernenergie, geen hoogfrequente straling, geen elektromagnetische straling... Wellicht bluetooth misschien, maar dat alles is verwaarloosbaar klein... Die vruchtbaarheid waar jij het over hebt is als de laptop ook op de lap ligt... de lap is dan de schoot... Dan verwarmen bij mannen bepaalde streken die voor de voortplanting schadelijk zijn, maar dan is alleen de temperatuur daar verantwoordelijk voor en niets anders... Dus er is geen straling die je (meer) onvruchtbaar maakt, alleen de warmte op die plek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100