waar kan mijn pijn in mijn onderrug vandaan komen?

Hallo. Ik ben Julia en ik ben 16 jaar oud. Sinds vorig jaar heb ik rugklachten gekregen, die rechtsonderin net boven mijn bil zit, met uitstraling door mijn been. Vorig jaar ben ik hiermee naar de huisarts gegaan die mij toen doorverwees naar de fysiotherapeut. De pijn was hierna niet weg maar wel goed te houden. Nu sinds ongeveer 3 weken zijn de klachten weer erger geworden. Vaak doet het al erger pijn nadat ik net 5 minuten gelopen heb, en als ik zit gaat het uitstralen naar het been en doet het in mijn rug ook nog veel pijn. Als ik heel erg onderuit gezakt zit of lig heb ik geen klachten. Ik zit elke dag al aan de maximum aantal paracetamollen die ik mag hebben, omdat de pijn anders niet uit te houden is. Herkent iemand van jullie deze klachten, of weet iemand misschien wat dit kan zijn?

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom heb je vorige jaar niet gevraagd WAT het was, dan had je nu kunnen opzoeken op het normaal is dat het erger wordt. Je kunt via deze link een groot aantal vragen invullen en dan komt er een mogelijke diagnose uit: http://www.hierhebikpijn.nl/fysiocheck/start Omdat er zoveel vragen zijn waar ik geen antwoord op heb is het het beste om het zelf even te doorlopen maar maak gewoon een afspraak met je huisarts, dit is niet normaal.

Je hebt last van je SI-gewircht, zo te lezen. Het SI-gewricht verbindt je benen met je rug, bij de bekkenplaten. Ga naar een (bekken)fysiotherapeut en laat je behandelen. Overleg over pijnstilling; paracetamol kan geen kwaad, maar het is niet goed als je er zo afhankelijk van bent in een situatie waarvan je niet weet wanneer die eindigt (i.t.t. bijvoorbeeld een tandartsbehandeling waarvan de pijn met een paar dagen weer over is). Overleg over sporten; misschien is het een goed idee als je door middel van bijvoorbeeld zwemmen je rugspieren versterkt en zo de kans op pijn vermindert.

Bronnen:
http://www.sigewricht.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100