Waarom ruikt mijn zweet naar wiet?

Nou is dit niet vervelend, maar ik ben wel nieuwsgierig waarom dit is? Overigens heb ik dit niet altijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

bij het transpireren werkt je lichaam ook afvalstoffen naar buiten. als je wiet hebt gerookt onlangs, kan je zweet daardoor naar wiet ruiken.

Misschien bedoel je een ammoniakgeur. Als je niet gezond eet, een tijdje onevenwichtige voeding hebt gehad, dan kan dat een afbraakproduct zijn. Er worden dan in je lichaam eiwitten afgebroken en dat veroorzaakt die geur. Dat verklaart meteen ook waarom je het maar af en toe hebt, want je eet daarna kennelijk weer een poos gezonder.

Wellicht staat hierin je antwoord. Nergens is echt te vinden wát welke geur afgeeft. Jij kunt het bijvoorbeeld bij bepaalde kruiden krijgen terwijl ik het met de weinig eten kan krijgen. Als je het antwoord echt wil weten kun je een 'dagboek' bijhouden waarin je kijkt wat je hebt gedaan en gegeten, en wanneer je deze geur ervaarde. ''Daarnaast spelen de bacteriën op de huid ook een belangrijke rol bij de geurvorming. De bacteriën zetten zweetvocht en afvalstoffen om in allerlei andere stoffen. En die ruik je. Maar ook je voeding heeft invloed op je zweetgeur. Als je veel knoflook eet, komt die geur uit je poriën. Ook sterke kruiden (zoals kerrie), uien en alcohol komen terug in de geur van je transpiratievocht. Als je veel zweet kun je deze voedingsmiddelen dus beter vermijden om frisser te ruiken. Ook door veel water te drinken, kun je ervoor zorgen dat je zweet minder sterk ruikt. Ammonia Soms kan het zweet tijdens het sporten naar ammonia ruiken. Dan heb je waarschijnlijk te zwaar getraind en te weinig gegeten. Op zo'n moment gaat je lichaam eiwitten verbranden, met ammoniak als bijproduct. De geur daarvan komt terug in transpiratie. ''

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/uiterlijk/art...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100