Werkt de powerball echt goed?

Ik twijfel om er 1 te kopen. Wil graag bluelight met snelheidsmeter. Wil ivm mijn hobby mijn polsen sterker maken. Zal de powerball daar ook echt goed voor zijn? Wie kan me uit ervaring raad geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het dagelijks leven werk ik als masseur en kom met regelmaat mensen tegen met pols-gewrichtsklachten. Ik heb dan ook standaard een aantal powerballs in de praktijk liggen, niet de originele, maar een soortgelijk merk (goedkoper als het stuk gaat). De Powerball kan goed werken bij het sterker maken van je polsen, maar geeft ook een stukje controle met zich mee; immers hoe harder de binnenste ball draait, des te groter de kans dat de onbewust alle kanten op gaat. Je kunt juist met de powerball goed trainen hier controle over te houden. Daarnaast versterkt het de spieren en banden rondom het gewicht. Wat ik ook een voordeel vind aan de powerball is dat je met 1 instrument verschillende oefeningen kan meegeven voor verschillende functies; - verbeteren grip in de vingers - versterken van het polsgewricht - training van bi- en triceps Echter moet je bij je training van de ball, omdat deze erg invloedrijk is, niet gelijk te veel doen; opbouwend is goed. Zeker in het begin, en als je klachten hebt raadt ik de gemasseerden met klachten aan te starten met 2 minuten een week lang in totaal voor alle oefeningen, en dan daarna per week een halve minuut op te bouwen. Toegevoegd na 6 minuten: Edit; mocht je de goedkopere optie willen proberen, zie bron.

Dat werkt goed om de polsen te sterken... De krachten die er spelen als je het toerental erg hoog kunt laten oplopen zijn enorm, dus je krijgt er sterkere polsen door, voornamelijk door dat precies die aanhechtingen en spieren die daar aanwezig zijn getraind worden... Dus voor het sterken van de pols is het heel goed geschikt... Het is de centrifugale kracht en wet van behoud van moment die spelen bij het krachtenspel van de powerball... Je moet even de slag te pakken krijgen en dan giert dat ding rond met krachtontwikkeling in de pols als bonus...

Ik heb al ruim tien jaar zo'n ding op zolder liggen. Het is een aardigheidje, maar ik gebruik hem eigenlijk nooit. Ik heb namelijk de neiging mijn spieren bij het gebruik van de powerball continu aan te spannen. Daar krijg je misschien sterke spieren van, maar bij mij bevordert het eerder de verkramping. Ter vergelijking: pak eens een gewone tennisbal vast, knijp daar hard in, en span daarbij niet alleen je vingers aan, maar zet ook je pols en je onderarm op spanning. Probeer dat maar eens drie minuten vol te houden. Drie minuten lijkt kort, maar leg een horloge zo neer dat je het goed kunt zien - dan zul je merken dat drie minuten heel lang kunnen duren. Een paar minuten met verkrampte spieren, da's niets voor mij. Ik doe veel liever dynamische oefeningen, zoals je die bijvoorbeeld krijgt bij de gevorderdengroep van skigymnastiek. Dit is mijn persoonlijke ervaring. Voor een ander kan het heel anders uitpakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100