Kan ik met mijn vmbo diploma kinderpsycholoog worden?

Ik wil graag kinderpsycholoog worden maar doe op dit moment VMBO 4.
Kan ik hiermee gaan studeren voor Kinderpsycholoog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zult dan of via de havo of indien dat kan naar het VWO moeten en daarna naar de universiteit.

Voor het MBO bestaat er geen opleiding psychologie, aangezien psychologie een aardig ingewikkelde opleiding is. Het is wel mogelijk om een MBO opleiding te volgen die aansluit bij HBO toegepaste psychologie. Onder andere MBO Sociaal Juridisch medewerker en Sociaal Pedagogisch Werker sluiten aan bij de HBO opleiding psychologie. Na het behalen van je niveau 4 diploma kun je de HBO opleiding psychologie gaan volgen. HBO toegepaste Psychologie De HBO opleiding psychologie is in vergelijking met de universitaire opleiding een stuk praktischer. Op de opleiding toegepaste psychologie ben je bezig met de theorie maar los je ook problemen op een praktische manier op. Je leert het trainen, begeleiden, coachen en reactiveren van mensen door middel van het uitvoeren van verschillende casussen. Je leert dus vooral hoe je plannen moet uitvoeren, terwijl je ze bij de universitaire opleiding psychologie juist plannen bedenkt. Deze opleiding is iets voor jou, als je geïnteresseerd bent in het gedrag van mensen en je het leuk vindt om psychische problemen van mensen op te lossen. Universiteit Psychologie De opleiding psychologie op de universiteit is erg populair. Als psycholoog in opleiding leer je wetenschappelijk onderzoek te doen naar het gedrag van mensen. Je gaat je bezig houden met vragen zoals: ‘Hoe ontstaat een ruzie tussen mensen?’ ‘Hoe kies je vrienden?’ en ‘Waarom worden mensen depressief?’ Het is jouw doel om aan de hand van je onderzoeksresultaten deze vragen te beantwoorden. Als je afgestudeerd bent kun je aan het werk als wetenschappelijk onderzoeker, docent(hbo/universiteit) of psycholoog. Maar ook in het bedrijfsleven kun je terecht. Het kan dus wel, maar het is een lange weg, na je opleiding psychologie kun je je specialiseren tot kinderpsycholoog.

Bronnen:
www.opleidingpsychologie.org

Nee, je zult dan naar de universiteit moeten en dan is vmbo niet genoeg. Voor toelating tot een universiteit heb je een vwo-diploma of een propedeuse van een hbo-opleiding nodig. Wat je dus wel zou kunnen doen is eerst een jaar toegepaste psychologie op hbo-niveau doen. Als je dan de propedeuse haalt kan je na dat jaar doorstromen naar de universiteit. Je kan er ook voor kiezen om gewoon de hbo-opleiding af te maken. Je mag je dan echter geen psycholoog noemen, Je hebt dan meer een ondersteunende taak, bijvoorbeeld als assistent van een psycholoog. Je voert dan bijvoorbeeld een deel van een behandeling uit. Toegevoegd na 2 uur: Voor de volledigheid: je zal ook eerst nog 2 jaar havo of vier jaar mbo moeten doen. Hier kan je uitgebreid lezen wat er allemaal bij komt kijken om van vmbo naar universiteit te gaan: http://educatie-en-school.infonu.nl/diversen/89920-van-vmbo-naar-universiteit-wat-komt-er-bij-kijken.html

In aanvulling op eerder genoemde antwoorden kun je ook zonder verder een voortgezette schoolopleiding op HAVO/VWO niveau te doen een studie volgen aan de open universiteit. Om te kijken of je deze toch erg onderschatte studie je ligt kun kun je daar gratis een proefcursus volgen. Verder dien je goed te zijn in een bijzonder soort wiskunde namelijk statistiek, hier struikelen heel veel studenten over. Het belangrijkste van alles is daarnaast doorzettingsvermogen. Als voorbeeld kan ik je noemen oud-minister Ab Klink. Die is ooit begonnen op de mavo en via de havo, vwo, met lof afgestudeerd als meen ik socioloog en na jaren werkzaam te zijn geweest op het wetenschappelijk bureau van het CDA dus minister van volksgezondheid welzijn en sport geworden. Kijk maar eens naar zijn biografie/carrière (http://www.parlement.com/id/vgfy1fxggfps/a_ab_klink#p7) Ik wilde een link plaatsen naar de site van de OU maar dat lukt nu niet, komt later. Toegevoegd na 20 minuten: Eerst even een correctie. Ik schrijf hiervoor dat je een gratis proefcursus kunt volgen, maar ik kan daar niets meer over vinden, dus dat zou je moeten informeren. Je kunt om te beginnen eens een brochure aanvragen. Hier volgt de link Toegevoegd na 22 minuten: Nog een reden om voor de OU te kiezen: Hoe wordt de Open Universiteit beoordeeld/gewaardeerd? Nationale Studentenenquête (NSE) De Open Universiteit staat voor het derde achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de Nationale Studentenenquête (NSE) 2012. De OU scoort het hoogst op inhoud, wetenschappelijke vaardigheden, informatievoorziening, toetsing en beoordeling, informatiepunt, studielast en betrokkenheid. Onder inhoud vallen bijvoorbeeld kwaliteitsaspecten, zoals het niveau van de opleiding, de aansluiting bij de vooropleiding en actuele ontwikkelingen, de inhoudelijke kwaliteit van het studiemateriaal en de gehanteerde werkvormen.

Bronnen:
https://www.ou.nl/web/studieaanbod/home?p_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100