Hoe heet de 'aandoening' waarbij je vaak bang bent om door de mand te vallen?

Je bent bijvoorbeeld echt heel goed in je werk maar ziet dit zelf niet in. Daardoor ben je steeds bang om uiteindelijk door de mand te vallen en anderen zien dat je eigenlijk toch niet goed in je werk bent.

Ik bedoel geen faalangst. Het hangt wellicht wel samen met elkaar maar wat ik bedoel heeft een andere benaming en is toch ook wel anders dan 'gewoon' faalangst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bedriegerssyndroom! De baas belt zijn werknemer, die bloednerveus opneemt. Nu heeft hij me door, denkt de medewerker, nu word ik ontslagen, omdat de baas inziet dat ik helemaal niet goed ben in mijn werk. Of: iemand heeft net promotie gemaakt en is er helemaal niet trots op. Gewoon geluk, niet meer dan dat, denkt de werknemer. Veel werknemers en zelfs ook succesvolle ondernemers hebben er in een bepaalde fase van hun carrière last van: het bedriegersyndroom. Ze zijn bang om door de mand te vallen. Ze denken dat ze de boel belazeren, omdat hun baas, cliënten of werknemers denken zij hun werk heel goed doen, terwijl zij zelf vinden van niet.

Bronnen:
http://www.vkbanen.nl/werkgevers/732236/He...

Onzekerheid.

Zelfonderschatting?

Als het geen faalangst mag zijn is de enige die ik kan bedenken: Perfectionisme

kakorrhaphio-fobie is angst voor mislukking en om verslagen te worden. is n onderdeel van faalangst. zie :cognitieve faalangst. groet henri guns

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100