Hoe moet je een nauwe voorhuid naar achteren trekken?

Ik ben 16 jaar en ben nu al een hele tijd bezig om mijn voorhuid beetje bij beetje naar achteren te krijgen, net onder de douche wou het bijna, maar nu ben ik bang dat ik hem niet meer terug naar voren krijg. Weet iemand tips om hem weer terug te krijgen naar voren? Of weet iemand tips bij het naar achteren trekken enz? Naar de dokter ga ik liever niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heet een spaanse kraag. Je voorhuid is te nauw. Dit komt doordat je dit vanaf heel jong al voorzichtig naar achter moet doen. Je kunt wat vaseline op je eikel doen en voorzichtig naar achter bewegen. Pas op het mag geen pijn doen omdat het kan scheuren.

Een nauwe voorhuid kun je blijven proberen naar achteren te trekken en misschien lukt het dan op den duur, misschien dat je iets kunt proberen met olie of glijmiddel. Maar een te nauwe voorhuid kun je niet naar achteren trekken, want dan loop je 2 risico's en je zegt het zelf al. Misschien gaat ie niet meer terug en dan heb je dus echt een (pijnlijk) probleem waarvoor je alsnog naar je huisarts moet. Waarschijnlijk zal die je dan met spoed doorsturen naar de uroloog. Een ander risico is dat de voorhuid inscheurt en dat is uiteraard ook zeer pijnlijk en dan kun je dus ook nog met hetzelfde probleem blijven zitten van dat de voorhuid toch niet meer terug gaat. Dus er is maar een goed advies en dat is gewoon naar de huisarts gaan ook al ga je liever niet. Waarom zou je niet gaan, je bent echt de enige niet met dit probleem want dit komt echt heel dikwijls voor en van de huisarts kun je een goed advies verwachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100