Is het slecht om met een bril voor veraf dichtbij te kijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, helemaal niet. Als je bijziend bent, komt dat over het algemeen doordat je ook 'te lang' (afstand tussen pupil en netvlies) is. Daardoor valt het brandpunt (het scherpe beeld) niet op, maar vóór het netvlies. Op een kleine afstand heb je daar geen last van, maar hoe groter de afstand, hoe onscherper het wordt. Een bril voor veraf corrigeert het brandpunt, en zorgt ervoor dat het scherpe beeld wél op je netvlies valt. Daar heb je op grote afstand het meest profijt van, maar op kleine afstand werkt het hetzelfde. Het effect is dan verwaarloosbaar klein omdat het probleem van onscherp zien verwaarloosbaar klein is, maar het heeft geen tegenovergesteld effect (dat je dichtbij onscherp zou zien) en het is niet slecht voor je ogen. Verziendheid (waar je een leesbril voor dichtbij voor gebruikt) is overigens een geheel ander verhaal, met een andere oorzaak: de lens die minder flexibel wordt en daarom niet meer goed kan scherpstellen op kleine afstand. Toegevoegd na 3 minuten: In mijn tweede zin moet je 'oog' te lang zijn, niet je 'ook'.

Nee kan geen kwaad, je ogen kunnen er toch geen scherp beeld van maken, maar het geeft niets en is niet slecht...

Dat is niet slecht,alleen vervelend.Want van dichtbij zie je wel goed zonder bril,maar ver weg niet.En om nu constant je bril op en af te zetten is ook een gedoe.Als jij er geen last van hebt gewoon de bril op houden dan.

Nee hoor, als je bijziend bent, dus een bril voor veraf hebt, kun je die in principe gewoon ophouden en dus ook voor dichtbij gebruiken. Het is niet slecht of zo.

"Neen." Das eigenlijk heel het antwoord. Je moet alleen meer accommoderen, wanneer je myoop bent (bijziend). En aan je trefwoorden te zien ben je dat. Maar das verder geen probleem (dat accommoderen).

Nee, je ogen kunnen er alleen niks mee. Je stopt er vanzelf mee. En als je het heel lang "zou kunnen"volhouden, dan levert het je misschien wat hoofdpijn op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100