Is het gebruikelijk, dat in uitslaapruimtes bij operatiekamers in ziekenhuizen geen klokken hangen?

Voordat ik onlangs geopereerd werd, moest ik mijn horloge af doen. In de uitslaapruimte kreeg ik mijn horloge niet terug, echter pas in de gewone zaal. Het zou volgens mij aardig zijn, als bij ieder bed in de uitslaapruimte een klok hangt. Ik wil wel eens weten, wanneer, hoe lang en hoe vaak ik in die ruimte heb geslapen. Ik denk, dat ik er langer heb geslapen dan mijn gevoel zegt. Of is het juist de bedoeling van ziekehuizen dat patiënten dat niet weten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een beetje googelen vind ik dat heel veel mensen het juist hebben over de klok in de uitslaapkamer. Ik weet ook niet anders dan dat daar wel een klok hangt. Misschien hing er een klok op een plek die jij net niet kon zien. Het antwoord: nee dat is niet gebruikelijk maar als er geen klok hangt heeft dat niet met een bedoeling te maken want je kunt het ook gewoon vragen natuurlijk en dan zullen ze gewoon antwoord geven.

Bij ons op de uitslaapkamer hangt gewoon een klok maar die is niet vanuit iedere bedplaats goed zichtbaar. Dat heeft overigens geen rede. Meest gestelde vraag van pat. daar is idd: hoe laat is het? Op iedere bedplaats zit in de bewakingsmonitor ook een klok. Je moet het dus gewoon vragen aan de verpleegkundige. Die kan ook zien hoe laat je daar binnen kwam. Dat je horloge af moet is puur een hygiëne maatregel én ter voorkoming van drukplekken of brandwonden (ivm electr.geleiding van apparatuur) terwijl je slaapt op de ok.

Het is niet zo dat er in verkoeverkamers per definitie geen klokken hangen. Meestal juist wel omdat de ontwakende patient graag wil weten hoe laat het is. Dat je je horloge moest afdoen heeft niet te maken met dat je de tijd niet mag weten ofzo. Alles wat knellen kan, of kwijt kan raken moet af. Met het mogen klokkijken heeft het niets te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100