Wat is de sterkste spier van je lichaam.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je tong.

De hartspier natuurlijk, die heeft nooit geen pauze

de aorta

Wie weet wel de kuitspier want die moet al dat gewicht voortdragen als we de steun van het skelet hierin niet meetellen.

Tong,

In absolute zin: de strekspieren van de benen. Probeer maar eens armpje drukken te doen, jouw arm tegen mijn benen... Het verschuiven van een zware kast gaat ook het beste als je met je rug tegen een muur zit, met opgetrokken benen met je voeten tegen de kast, en dan je benen strekt. In relatieve zin: je kaakspieren. Die zijn vrij klein, maar voor hun afmeting kunnen ze een enorme druk opwekken. Bijt maar eens op je vinger...

De sterkste spier is (gemeten naar kracht uitgeoefend op een extern object), de m. masseter, oftewel de kauwspier waarmee de onderkaak beweegt. Als zuiver wordt gekeken naar de grootte van de spier en de kracht die op het bot uitgeoefend kan worden dan is de m. gluteus maximus de sterkste spier. De langste spier is de musculus sartorius in het bovenbeen. De grootste spier qua oppervlakte is de m. latissimus dorsi (de grote rugspier).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Skeletspier#D...

We gaan maar eens een einde maken aan al die verwarring, want tot nu toe had iedereen een beetje gelijk. Want wat is sterk? Een éénmalige krachtsexplosie, of voortdurende kracht? De Quadriceps femoris (voor en zijkant van je dijbeen ) of the Gluteus maximus (tussen je heup en je dij) zijn het sterkst. Je kaakspier is heel erg sterk, maar dat wordt vertekend door de hefboomwerking van je kaakbeenderen. Dat je tong de sterkste spier is, kan niet waar zijn, te tong bestaat uit 16 spieren. Maar bij je geboorte is dat waarschijnlijk wel het sterkste van je lichaam. Het hart moet je hele leven kracht leveren, maar levert al die tijd een vermogen van tussen de 1 en 5 Watt. De Quadriceps kan een paar minuten lang wel 100 Watt leveren.

De sterkste spieren zitten in je onderrug. Daarom hebben zoveel mensen problemen met de spieren in de onderrug probeer maar eens uit :neem maar een gewicht van 10 kilo in jou handen en hou maar eens tegen jou buik dan gaat het nog wel :maar hou nu eens dat gewicht in jou handen maar dan recht voor jou uit en reken dan maar eens uit gewicht maal lengte. en die kilo`s krijg je allemaal op je onderrug .en dan heb je nog maar 10 kilo.

je hart

Op internet is vaak te lezen dat de tong de sterkste spier van het menselijk lichaam is. Wie dit bedacht heeft weet waarschijnlijk niemand. Bij "sterkste" wordt er meestal gedacht aan de mogelijkheid om een ander object te bewegen. Als dit het geval is dan is de kaakspier de sterkste spier. Dit is niet omdat de spier zo sterk is, maar vooral omdat het hefboomeffect van deze spier veel korter werkt dan alle andere spieren. Daarentegen wordt ook vaak beweerd dat het hart de sterkste spier is. De geschatte kracht van het hart is 1 tot 5 watts. Dit is veel minder dan bijv. de quadriceps, die meer dan 100 watt kan produceren. Het verschil is echter dat het hart continue klopt en dus gemiddeld het meeste kracht uitoefend. Bronnen: http://en.wikipedia.org/wiki/Muscle#The_.22strongest.22_human_muscle http://en.wikipedia.org/wiki/Tongue

armbuigspier

In verhouding is de tong de sterktste spier van het menselijk lichaam.

je hart

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100