Hoe kun je het beste reageren op iemand die heel onredelijk doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rustig blijven, dit weerspiegel je namelijk, draag je over naar de onredelijke persoon.

je tong uitsteken en vervolgens weglopen (in ieder geval nooit op in gaan!)

zeggen dat je vindt dat deze persoon heel onredelijk doet en wat dat met je doet. Je hebt kans dat deze persoon vervolgens open staat voor een constructief gesprek.

Gewoon niet mee in discussie gaan. Net zoals je nooit met gelovigen in discissie moet gaan. Laat ze maar lullen, ze komen er wel achter.

Zeggen dat je vindt dat die persoon onredelijk doet en dat je daarom niet wenst met hem of haar in discussie te gaan. Onredelijkheid is een eerste emotie (net als boosheid) en zal niet al te lang stand houden. Tenminste, als de persoon uiteindelijk toch een gesprek met je wil. Dan zal de onredelijkheid wegzakken en komt de persoon meer tot zichzelf.

ik zie 't altijd zo iemand die onredelijk doet. in welke zin dan ook. gewoon aanzien voor Dogshit:), je gaat ook niet met drollen praten op straat toch?..

Idd zoals bovenstaand antwoord, zelf proberen rustig te blijven en de andere te overtuigen, waarom hij onredelijk is, met argumenten

Zelf rustig blijven en aangeven dat je geen zin heb in een dergelijke discussie en wat anders gaan doen. Zodra de ander is gekalmeerd kan je altijd nog een poging doen een echt gesprek te voeren.

Niet reageren of negeren / weglopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100