N.a.v. de psychologenvraag. Wat is het verschil tussen een psycholoog en een psychotherapeut? Of is dat gewoon hetzelfde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een psycholoog is een bedrijfs- of een klinisch psycholoog en heeft een universitaire studie van 5 jaar achter de rug. Het beroep van psychotherapeut is tot op de dag van vandaag niet wettelijk geregeld. Concreet wil dat zeggen dat iedereen zich als psychotherapeut kan vestigen. Doorgaans heeft een psychotherapeut een opleiding in de psychotherapie gevolgd, maar heeft hij niet noodzakelijk een basisopleiding in de menswetenschappen.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/689/Verschi...

Een psycholoog verbetert door therapie de geestestoestand van de patient, hij mag echter geen medicijnen uitschrijven. Dit mag alleen de psychiater. Toegevoegd na 3 minuten: De psycholoog beoordeelt door middel van gesprek en vragen de geestestoestand van de patient en beslist n.a.v. zijn/haar gestelde diagnose welke behandeling nodig is. Therapie of medicatie.

Psychologie is een veel omvattend vak en handelt bijvoorbeeld over hoe we vormen waarnemen, over hoe het geheugen werkt, wat iq is, welke levensfases mensen doormaken enzovoorts voor mensen in het algemeen. Psychotherapie is specifieke hulpverlening aan mensen met geestelijke problemen. Neemt een psychiater je in behandeling dan bedrijft hij therapie. Een psycholoog is weliswaar universitair geschoold maar geen arts. Psychiaters zijn artsen. Psychoterapeuten hebben in de regel een HBO opleiding. Ze mogen geen medicatie voorschrijven. Toegevoegd na 21 uur: Samengevat: De Psychologie bestudeert hoe het orgasme reageert op de omgeving. Onee. Dat moet natuurlijk organisme zijn.

Een psycholoog is iemand die menselijk gedrag bestudeert en tracht te verklaren. Een psychotherapeut is iemand die psychologische kennis gebruikt om mensen met problemen te kunnen helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100