Kan het kwaad wanneer je je nek veel kraakt?

wanneer je gespannen schouders, nek hebt, kan het kwaad om dit te verlichten met regelmatig te kraken?

(hoofd naar je schouders trekken en kraken)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik hoop het niet. Ik "moet" dit ook doen. Ik merk dat gewrichten vast zitten en dat ze een beetje hulp nodig hebben om los te komen. Ik probeer me ook te ontspannen en de kraak kan tot ver onder in de ruggengraat komen. Zo met verschillende kraakjes langs de ruggengraat naar beneden. Maar er zit wel spanning die spanning zal zich niet oplossen alleen met kraken. Daar zul je zelf ook moeite voor moeten doen. Als het eenmaal ontspannen kan blijven, dan hebben gewrichten ook geen reden meer om vast te komen en zullen ze van nature meer ruimte hebben.

Nee dit kan geen kwaad.

Dit probleem heb ik zelf ook, ben hiervoor naar een "kraker" geweest. Hij gaf aan dat het niet verstandig is om zelf met je gewrichten te gaan kraken omdat je deze op die manier teveel belast. Dit kan leiden tot versnelde slijtage van je kraakbeen. Zit je veel achter je pc thuis/werk? Neem wat vaker pauze.

Uit ervaring weet ik dat het geen kwaad kan ..........alleen is het heel jammer ,dat het maar heel kort een verlichting geeft . Ik smeer nu met Voltaren Gel ........lekker s'avond onder de tv .....dat is heerlijk .

Om dit voor te zijn is het misschien beter na te gaan waardoor je gespannen schouders en nek hebt. Beter voorkomen dan genezen!

Je nek kraken is geen kwaad af entoe, maar wat jij zegt wanneer je veel kraakt. Kan wel kwaad hebben later. Als je een beetje wat oud bent geworden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100