Wat kan de oorzaak zijn van koude en verkrampte schouders bij het opstaan?

Hallo,

Ik heb de laatste tijd last van verkrampte en koude schouders /nek bij het opstaan. De kamertemperatuur is 20 graden.
Ik slaap op een traagschuim kussen van Tempur.

Wat kan hiervan de oorzaak van zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat je erg verkrampt hebt geslapen. Tijdens je slaap verwerk je de dag(en)/weken/maanden dus als het een drukke periode is geweest dan kan t zijn dat je spieren zich meer aanspannen tijdens je slaap. Doordat de spieren aanspannen kan het zijn dat de doorbloeding minder vlot verloopt. Dat kan de kou de veroorzaken. Let op, het KAN ... Wil niet zeggen dat het ook zo is! Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Het kan zijn dat je bij het slapen verkeerd ligt en de volgende ochtend last van krijgt. Het kan ook zo zijn dat je slecht hebt geslapen

Bij mij het zelfde, ik slaap met mijn schouders/armen boven het dekbed. Als ik een shirt met mouwen aan doe, heb ik nergens last van. Het kan dus door de kou komen. Het is onder het dekbed lekker warm, maar daar buiten koel je omdat je stil ligt toch af. Je kan ook nog een ander kussen proberen. Ik weet niet hoe oud je kussen is, maar ze verliezen op een gegeven moment hun vorm. Bovendien kun je ook nog veranderen in slaaphouding. Als je bij voorbeeld in eens meer op je buik gaat slapen heb je ook een ander kussen nodig. Probeer eens een donskussen. Deze ventileren veel beter en je beweegt je vrijer tijden het slapen.

De oorzaak hiervan kan hoogfrequente straling zijn. Deze zorgen voor verkramping op je spieren en tevens stress op je systeem. Denk hierbij in de eerste plaats aan een Dect (de beruchte draadloze huistelefoon), daarnaast aan Wifi, Umts of je eigen smartphone (die straalt ook veel meer dan een oudere telefoon). In deze volgorde kun je de bronnen aanpakken. Er zijn erg veel mensen die klachten hebben van de straling van deze apparaten zonder dat zij het weten. Vaak genoemd zijn: Hoofdpijn, spierpijn, duizeligheid, oorsuizen en slecht slapen. Groetjes en succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100