Vanaf welke leeftijd kan een meisje zwanger geraken?

Vanaf welke leeftijd kan een meisje zwanger geraken? Is daar een leeftijd op te plakken en welke factoren spelen er een rol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf dat ze haar maandstonden krijgt. Dit hangt af van vrouw tot vrouw. Dat kan bij de ene van haar 10 jaar en bij een andere vanaf 16 jaar.

De leeftijd is bij iedereen verschillend. Vanaf het moment dat een meisje ongesteld wordt heeft ze vruchtbare periodes waarin ze zwanger kan worden. Over het algemeen is het begin van de tiener jaren. Maar het kan zijn dat de een al vanaf haar 9de en de ander pas vanaf haar 14de dut gaat meemaken.

Het jongste meisje ooit is op 4-jarige leeftijd zwanger geraakt. Zij had dan wel een hormonale stoornis, maar het geeft maar aan dat sommige meisjes al heel vroeg zwanger kunnen raken.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwange...

De allereerste keer dat een meisje zwanger kan worden is zo'n twee a drie weken voordat ze voor de eerste keer ongesteld wordt. Immers, de baarmoeder bereid zich elke maand voor op de zwangerschap en de eisprong vindt plaats. Hier is geen definitieve leeftijd aan te plakken. Dit kan zelfs binnen één gezin verschillen. Zo kan de ene zus al op 10 jarige leeftijd ongesteld worden, terwijl dit bij de andere zus pas op 15 of 16 jarige leeftijd gebeurd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100