Is het eten van 560 gram makreelfilet per week ongezond/gevaarlijk?

Hallo,

ik wil binnenkort terug beginnen met sporten en zou graag elke dag een blikje makreelfilet (Aldi) in tomatensaus willen eten.

Er zit 80 gram makreelfilet in zo'n blik en 45 gram tomatensaus, voor de rest geen toevoegingen of iets dergelijk.

Op 1 week kom ik dan aan 560 gram makreelfilet;

Op een maand is dat 2,4 kg.

Ik vroeg mij af of dit kwaad kan (wegens kwik en dergelijke) moest ik elke dag zo'n blikje eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Twee keer in de week vette vis - en daar valt makreel onder - is hartstikke gezond. Ongeveer 100-150 gram (afhankelijk van de grootte van je lichaam - een portie die in je handpalm past) is de juiste hoeveelheid. Twee keer in de week een blikje is prima. Naast de gezonde stoffen echter, bevat vis - helaas - heel veel verontreinigingen (lood, kwik, dioxinen) die zich kunnen ophopen in je lichaam. Elke DAG vis is dus iet primair een goed idee. Ofwel : veel vis eten is goed, TE veel vis eten niet. Zie ook de bron.

Bronnen:
http://www.belg.be/3978/nieuws/vis-eten-is...

Vis eten is heel erg ongezond. Helaas denken veel mensen dat vooral vette vis gezond is, maar hoe vetter de vis hoe giftiger de vis. Dit komt met name door alle troep die in de zeeën wordt gestort, waardoor er vis vol PCB's, kwik, brandvertragers enzovoort zit. Men denkt vooral dat vis gezond is vanwege de omega 3, maar vissen halen de omega 3 uit de algen in het water. Er zijn veel plantaardige bronnen van omega 3. Je zou algencapsules kunnen nemen, maar nog veel beter is het om elke dag 1 eetlepel lijnzaad door een fruitsmoothie te doen. Lijnzaad is het meest rijk aan omega 3. In walnoten, chiazaad en koolzaadolie zit ook omega 3. Het allerbeste is hennepzaad en hennepolie, omdat hennep precies de juiste verhoudingen omega 3,6, en 9 bevat. Hennepzaad kun je over salades heen strooien of ook door een smoothie doen. Het eten van vis is ook enorm dieronvriendelijk en slecht voor het milieu. Kweekvis wordt gevoerd met zeevis, dus kweekvis is niet minder slecht. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens naar de film Sea the Truth en Google naar "Dos Winkel". Zie ook de onderstaande bronnen.

Bronnen:
http://www.viswijzervisniet.nl/
http://youtu.be/uc0rFvh8Gvk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100