De lengte van je haar is genetisch bepaald, maar hoe weet de haar dat die afgeknipt is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je haar groeit gemiddelt 1,25 cm per maand. Dat het genetisch is vastgesteld is inderdaad waar. Haar groeit niet oneindig, maar kan per persoon aanzienlijk schelen. Bij de ene vrouw haalt het met gemak een meter en bij de ander komt het niet verder als de schouders. Mannenhaar wordt in principe niet zo lang als vrouwenharen. De mannenharen zullen niet snel langer als een halve meter kunnen worden. Haar kan in principe zo’n 12 keer opnieuw uit het haarzakje gaan groeien en de haar groeit gemiddeld zo’n 4 jaar. Op dagbasis mogen, bij normale haaruitval, zo’n 50 tot 100 haren uitvallen. Haar kent 3 fases die doorlopen worden. De groeifase, de rustfase en de afbraakfase. ■Eerst de haarwortel die moet groeien vanuit het haarzakje, wat officieel haarfollikel heet (gemiddeld 4 jaar, maar kan oplopen tot zo’n 6 jaar) en wat we de anagene fase noemen. ■De tweede fase, de zogenaamde catagene fase, zorgt er voor dat de haar zich gereed maakt om uit te vallen. Deze fase kan enkele maanden duren. ■De rustfase, ofwel telegene fase, gebeurt er niets en komt de haar los te zitten. Als deze is uitgevallen begint de cyclus opnieuw. Beïnvloedingsfactoren haaruitval Diffuus haarverlies is haarverlies wat niet op een bepaalde plaats uitvalt maar overall. Bijvoorbeeld bovenmatige stress of psychische aandoeningen kunnen oorzaak van haaruitval zijn. Maar denk ook aan streng lijnen, wat mogelijk gepaard gaat met eenzijdige voeding of vlak na een bevalling als de hormoonspiegel uit evenwicht is. Vaak is het zo dat het haar pas een tijdje later uitvalt en de oorzaak al weer achterwege of opgelost is. Over het algemeen is deze vorm van haaruitval goed te behandelen in de vorm van bijvoorbeeld vitaminepreparaten. Zo is vitamine B complex en visolie (omega 3 en 6) uitermate zinvol om in te nemen. Daarnaast is altijd zo min mogelijk borstelen en zeker als het nat is, het beste. Traumatische haaruitval is van alles met je haar doen. Speldjes of elastiek wat het haar omspant,spelen met de haren etc. Beter is dit zo min mogelijk te doen. Als het haar een tijdje ‘met rust gelaten wordt’ zal de situatie weer normaal worden. Verder kan door medicijnen ook haaruitval optreden. Meestal is het zo dat, zodra er gestopt wordt, de haargroei weer normaal zal worden.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Je haar groeit toch vanuit het hoofd, dus het heeft niets met afknippen te maken. Haar groeit gewoon door en valt uit en vult aan..

Haar weet niets... Heeft geen weet van iets... Er is een maximale lengte en dat is een evenwicht tussen de lostrekkracht van een haar en de lengte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100