Ik heb heel veel heimwee en niks gaat meer zonder dat ik begin te huilen, wat te doen?

Mijn ouders zijn 10 dagen naar Amerika,
ik ben alleen thuis met een vriendin. Ik ben een meisje van 16. Maar het gaat dus erg slecht, ik heb altijd al last van heimwee maar t wordt steeds erger. Ik kan me op school voor geen meter meer concentreren, ben super misselijk heb hoofdpijn en heel veel buikpij en het de hele tijd koud..
Mijn ouders komen maandag pas weer thuis..
Ik heb morgen 2 proefwerken.. maar het leren lukt helemaal niet.. Ik stress enorm en weet echt niet wat ik moet doen!
Kan iemand me helpen alsjeblieft!?

Ohja, ik bel mijn ouders 1x per dag via skype.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jeetje, dat klinkt heel vervelend zeg. Probeer veel afleiding te zoeken, dingen die je leuk vindt. Fitness je bijvoorbeeld één keer per week? Probeer wat vaker te gaan. Sporten zorgt er namelijk voor dat er hormonen vrijkomen die je vrolijk maken. Spreek ook lekker wat met vriendinnen af, zet je zorgen opzij! Daarnaast maak ik zelf altijd een lijstje met positieve dingen aan het verwijderd zijn van je ouders (huis voor je alleen, je kunt doen wat je wilt, je wordt hier heel zelfstandig van, ze blijven niet voor altijd weg, etc.) Bedenk zo veel mogelijk dingen die wél positief zijn aan het alleen thuis zijn. Door te relativeren zul je ook merken dat het makkelijker wordt om van je ouders weg te zijn. Mocht dit hierboven niet werken, dan is het misschien tijd om naar de huisarts te gaan. Hij kan je misschien een rustgevend middeltje voorschrijven. Voordat er allerlei minnen gegeven worden - dat helpt wel degelijk, ik spreek uit ervaring. Succes en sterkte!

Wat bij mij altijd hielp was zo min mogelijk alleen te zijn en zo weinig mogelijk contact met mijn ouders.. Dat laatste klinkt misschien tegenstrijdig, maar het hielp mij om niet steeds aan ze te denken. Veel succes met je proefwerken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100