Hoe ongezond is het om iedere dag chips of zoutjes te eten?

Ik eet iedere dag een klein bakje (ongeveer 300 gram) chips of zoutjes. Verder krijg ik volgens mij bijna geen verzadigde vetten binnen en ik verbrand ook al die calorieën, maar toch. Ik wil graag gezond eten, alleen die chips kan ik niet laten. Zou dat heel ongezond zijn of valt het wel mee?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik bedoel dus ongeveer 50 gram, ik ging uit van de 300 calorieën.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ach joh, alles waar te- voor staat is niet goed. Dus eet met mate en dat geldt voor alles eigenlijk. Maar....300 gram chips is wel heel veel hoor. Als je het nou terugbrengt tot een handje chips, dan kan het geen kwaad. Een beetje chips iedere dag is geen zonde!

300 gram is enorm veel, een klein bakje is dan ook bij langena geen 300 gram; 1 zak chips bevat namelijk zo'n 200 gram. 100 gram chips bevat ongeveer 500 kcal, dus zou je, als je al 300 gram consumeerd, 1500 kcal per dag binnen krijgen aan zinloze caloriën. En dat kan weer niet omdat je dan té veel binnen krijgt. Aangezien je zegt, een klein bakje (ga ik uit van een vloeibare stof 150 ml in zou zitten), zal het neer komen op ongeveer 25 gram chips, ongeveer 125 kcal en is prima. Ook voor elke dag. Maar als je dan toch nog kunt kiezen, zou ik beter gaan voor nootjes; dit is wellicht vetter, maar bevat veel meer ijzer; iets waar veel mensen een tekort van hebben. Daarnaast kies voor gezonde producten, voldoende (zie bron) voeding en tenminste 30 minuten beweging per dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100