Waarom is het zo dat chocola en chips e.d. onweerstaanbaar worden als ik ongesteld moet worden?

Toegevoegd na 31 minuten:
Betekent dit ook dat je lichaam het vet nodig heeft en je het dus maar beter wel kunt eten op dat moment? Of is het beter voor je gezondheid om de cravings te onderdrukken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De typische drang naar chocolade is niet zonder belang voor een mogelijke oorzakelijke verklaring van het PMS. Chocolade bevat immers hoge concentraties fenylethylamine, een stof die belangrijk is voor de aanmaak van serotonine. Zoals hoger vermeld, speelt de neurotransmitter serotonine een rol in de regeling van het humeur, de impulsiviteit en de eetlust. Het hoger verbruik van chocolade en aanverwante voedingsmiddelen tijdens de premenstruele fase zou zou dus als eigenlijk als een vorm van zelfmedicatie kunnen worden beschouwd.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

deze voedingsmiddelen bevatten stofffen die de veranderde hormoonhuishouding terug in balans brengen.

De acute chocoladeaanvallen bij vrouwen vlak voor de menstruatie kan gedeeltelijk verklaard worden door het hoge magnesiumgehalte. Voor de menstruatie is de hormoonspiegel van progesteron hoog. Progesteron bevordert vetopslag en voorkomt het gebruik ervan als brandstof. Een verhoogd progesterongehalte kan dus de lust voor vette etenswaren doen toenemen. 91% van de chocoladeaanvallen vinden plaats tussen de ovulatie en de start van de menstruatie

Bronnen:
http://www.bepster.com/_nl/index.php?optio...

Geen idee maar ik word nog gestoorder als ik geen chocola bij de hand heb. Kies voor zwarte/bittere (hoe hoger het % hoe beter) chocola. Die geeft het beste effect en is het minst ongezond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100