Mijn vriendin is speed gaan gebruiken en ik ben daar heel erg op tegen. Wat kan ik doen om te zorgen dat zij niet meer gebruikt ?

Mijn vriendin is nu sinds een paar weken speed gaan gebruiken en ik ben zwaar tegen drugs. Dat weet ze maar ze wil niet stoppen met het te gebruiken omdat het gewoon leuk is volgens haar. Wat kan ik doen om haar te laten inzien dat ze echt moet stoppen omdat het gewoon slecht is wat ze doet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een relatie zijn er grenzen. Dit is voor jou een bepaalde grens, waarvan je zelf gaat nadenken of je dan wel verder wil in een relatie. Wil jij je leven gaan delen met iemand die 'aan de' drugs is? Zij weet dat jij zwaar tegen drugs bent, maar doet dit wel, is dit dan een vorm van uitdagen? Of zijn haar emotionele problemen zo groot dat jij er geen grip op kunt hebben. Je kunt haar helpen door het juist over die problemen te hebben. Er is natuurlijk een reden waarom ze het gebruikt en 'omdat het gewoon leuk is', is NIET de reden. Maar zal zij niet geholpen wil worden, is dat een vrijwillige keuze en dan kan jij helemaal niets doen. Zelf zou ik dit niet accepteren en de relatie beëindigen. Je groeit alleen maar verder uit elkaar en zij wil kennelijk ook een ander soort leven. Ze zal ook een vriendenkring gaan aantrekken, waarin drugs normaal is. Is dit dan ook een vriendenkring waarin jij je thuis zult voelen?

Als ze het recreatief (feesten) gebruikt en je ziet dat ze het in de hand heeft, zou ik me er niet al te druk om maken. Als ze het vaker gebruikt (verslaafd is) zou je haar kunnen vertellen dat je maagbloedingen kunt krijgen, dat je neusbotje na verloop van tijd verdwijnt en dat je er heel erg mager van wordt. Je kan ook zeggen dat je liever het contact verbreekt als zij aan de speed blijft (dreigen).

(Ik doe het even opnieuw - in mijn eerste antwoord stonden een paar typfouten) Wijs je vriendin op de risico’s van speedgebruik. Een paar voorbeelden hiervan zijn: - Speed vergroot het risico op hartritmestoornissen, een hartinfarct en hersenbloedingen. Voor mensen met een zwak hart, hoge bloeddruk, suikerziekte of epilepsie is het gebruik van speed gevaarlijk. - Langdurig gebruik van speed kan tot volledige uitputting leiden. Het gebrek aan eetlust levert gewichtsverlies op. Door verminderde weerstand, gecombineerd met een tekort aan voedingsstoffen, kunnen nagels gaan afbrokkelen en tanden gaan loszitten of uitvallen. - Er zijn aanwijzingen dat amfetamine bij langdurig en intensief gebruik kan leiden tot hersenschade, welke mogelijk onherstelbaar is. Aanvullend onderzoek is echter nodig, om het exacte verband tussen gebruik van amfetamine en het ontstaan van hersenschade te kunnen vaststellen. Laat haar de onderstaande links lezen. Of print ze uit voor haar en markeer de vele risico’s met een rode stift. Sterkte!

Bronnen:
http://www.drugsinfoteam.nl/drugsinfo/spee...
http://www.kiesbeter.nl/ziekte-en-gezondhe...

Het allerbelangrijkste voor jou is, denk ik, dat jij zelf goed gaat nadenken over wat jij er van vindt en dat je een grens gaat bepalen voor wat jij kan accepteren. Probeer niet te blijven hangen in een principieel standpunt, maar bekijk de huidige situatie opnieuw heel goed, van voren en van achteren. Misschien kan je leven met een klein beetje gebruik (frequentie en hoeveelheid). Misschien kan je er helemaal niet mee leven. Dat zal je voor jezelf moeten bepalen. Probeer vervolgens een goed gesprek met je vriendin aan te gaan en geef je grens duidelijk aan. Doe dat vooral niet op basis van emotionele argumenten, maar op basis van feitelijke informatie. Daarbij kan je de informatie over de risico's gebruiken, die in de andere antwoorden wordt aangedragen. Daarna is de keuze aan je vriendin. Wat is voor haar belangrijker: haar relatie of haar vrijheid om speed te gebruiken? Geef haar wel even de tijd om met deze keuze te stoeien. Misschien vliegt ze nog een keer uit de bocht. Nou ja, dat valt misschien nog te vergeven. Maar naar verloop van enige tijd zal haar keuze duidelijk worden. Is jullie relatie haar veel waard, dan zal ze daar voor kiezen. Is dat niet zo? Dat klinkt dan misschien heel hard, maar misschien moet je haar dan laten gaan. Wil je samen verder kunnen, dan zal je tot een overeenkomst moeten komen. Lukt dat niet, dan zal de relatie er onder leiden en uiteindelijk bezwijken.

Als ze toch blijft slikken laat haar voor en na Alfa liponzuur gebruiken om de oxidatieve stress zoveel tegen te gaan.

Bronnen:
https://www.legalsilkroad.nl/4fa-of-4fmp-g...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100