Waarom heeft iedereen twee neusgaten en niet een?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft vooral met de symetrie te maken van onze ontwikkeling en ook mogelijk voor het bepalen van de richting van de geur (net als bij de richting van het geluid). Toegevoegd na 3 minuten: Zie ook beide artikelen Toegevoegd na 29 minuten: De embryonale ontwikkeling van gewervelde dieren loopt via een symetrische as waardoor we van alle organen een linker en een rechterdeel hebben. Voor wat betreft de reuk zitten aan elke kant reukcellen. Als een geur van de linkerkant komt zal de geur eerder de cellen aan de linkerkant bereiken en kunnen je hersenen bepalen waar de geur vandaan komt.

Bronnen:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...
http://www.straattaal.net/attachments/File...

Bij mensen is het wat onderontwikkeld, maar dieren kunnen op die manier bepalen uit welke richting de geur komt.

Omdat je twee kaakholten hebt om te beluchten

De natuur heeft ons 2 neusgaten gegeven opdat we voldoende zuurstof tot ons kunnen nemen .Knijp maar eens 1 neusgat dicht en probeer dan eens adem te halen ,je krijgt het benauwd.

Het lijkt me namelijk handig dat er twee neusgaten zijn omdat er weleens iets in wil schieten. En dan is het handig dat je nog een back-up neusgat hebt. Bovendien beperken twee kleine gaten de grootte van de voorwerpen die erin kunnen schieten, wat ook leidt tot een grotere overlevingskans.

Bronnen:
http://nieske.livejournal.com/4512.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100